Oflytet fortsätter för IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö har inte marginalerna  på sin sida i årets upplaga av division 2 Västra Götaland. På lördagseftermiddagen blev det 1-3 (1-1) borta mot Onsala BK.

I den här omgången gick övriga resultat inte heller ”di gules ” väg. Inför lördagen låg Stafsinge och Assyriska på nedflyttningsplats, men båda lagen vann och då fem omgångar återstår skiljer det bara en poäng.

En liten hjälp fick man dock av nya serieledaren BK Olympic som sände ner formstarka Prespa Birlik på jumboplats genom att vinna derbyt på Heleneholm med odiskutabla 5-1.

Inför drabbningen i Onsala hade IFK Malmö stora problem med skador, sjukdomar och avstängningar. Fyra man saknades sedan tidigare och inte blev det bättre av tre nya återbud på matchdagen. Oskar Zubac ringde sig sjuk och varken Philip Persson Lundgren (stukad fot) eller Mohamed Rahmé (sjuk) kunde följa med upp.

– Så här kan det bara inte få fortsätta. Vi orkar inte med hur mycket som helst. Nu har vi en dryg vecka till nästa match. Bara att
hoppas att så många tillfrisknar till dess, suckade IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Som annars fick se sina adepter göra en bra första halvlek. I minut 38 gjorde Robin Svensson rättvist 1-0 och ledningen såg ut stå sig halvleken ut. Men i minut 45+1 kom kvitteringen efter att Joackim Åberg nickat en hörna förbi Tonny Tindberg i bortamålet.

– Ett riktigt skitmål. Vid det tillfället var vi passiva i vårt försvarsspel, deras spelare fick stå helt omarkerad, fortsatte Nisse Bagare.

I början av andra halvlek tvingades sedan Raslan Al Kurdi utgå med en befarad bristning i låret.

– Och då blev det betydligt besvärligare. Vi fick möblera om en hel del i laget och kunde inte leva upp till spelet vi presterade innan
paus. Om vi inte släppt in kvitteringen och fått Raslan skadad tror jag vi hade fått poäng med oss hem.

I den 56:e minuten gav Gustav Lundgren Onsala ledningen, 2-1. Knappa kvarten senare fastställde Oliver Nåfors slutresultatet 3-1. Därmed var matchen i praktiken avgjord.

IFK Malmö ligger alltjämt över de negativa strecken och har allt i egna händer. Men nu börjar goda råd bli dyra. På de senaste åtta omgångarna har endast fyra poäng spelats in.

Bäst i IFK var målskytten Robin Svensson. Ett plus i kanten förtjänar även lagkaptenen Martin Holm och Victor Sköld.

Publik: 276.
Domare: Mattias Theander, Hyltebruk, Sadik Hajdari, Varberg, Andreas Andersson, Hyltebruk.
Mål: 0-1 (38) Robin Svensson, 1-1 (45+1) Joackim Åberg (nick), 2-1 (56) Gustav Lundgren, 3-1 (70) Oliver Nåfors.
Assist: 0-1 Ilir Tahiri (passning).
Varningar, Onsala BK: Sebastian Heaver (54).
Varningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Onsala BK:
Utvisningar, IFK Malmö:

STARTELVORNA

Onsala BK: 1. Marcus Karlsson – 2. William Dahlin, 3. Tobias Johansson, 4. Christoffer Nogueira, 5. Sebastian Heaver, 6. Victor Karlsson, 7. Joackim Åberg (lk), 9. Oliver Nåfors, 10. Victor Andersson, 11. Gustav Lundgren, 23. Victor Olofsson. Ersättare: 16. Viktor Glaerum (Victor Karlsson 68), 15. Ervin Heremic (Oliver Nåfors 72), 12. William Berglund (Gustav Lundgren 87), 13. Fredrik Holmberg, 17. Lukas Gustafsson, 99. Gustav Thilander (målvakt).

Byten
(68) Viktor Glaerum in, Victor Karlsson ut
(72) Ervin Heremic in, Oliver Nåfors ut
(87) William Berglund in, Gustav Lundgren ut

Ledare: Christoffer Gustafsson (tränare), Peter Larsson (assisterande tränare), Thomas Dagobert (lagledare), Isak Dagobert Wahlström (materialförvaltare), Magnus Verdin (målvaktstränare).

Matchdräkt: Vita tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/gröna byxor/gröna strumpor (Marcus Karlsson).

IFK Malmö (4-2-3-1): 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 8. Raslan Al Kurdi – 14. Sandro Nalic, 20. Victor Sköld – 96. Jamshed Asekzai, 10. Ilir Tahiri, 12. Edriss Hushmand – 9. Robin Svensson. Ersättare: 21. Adam Golstrand (Raslan Al Kurdi 50), 4. Gustav Nordström (Jamshed Asekzai 78), 19. Massab Khattab (Ilir Tahiri 90+3), 1. Jakob Hoff (målvakt).

Byten
(50) Adam Golstrand in, Raslan Al Kurdi ut
(78) Gustav Nordström in, Jamshed Asekzai ut
(90+3) Massab Khattab in, Ilir Tahiri ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Tonny Tindberg) & lila tröja/lila byxor/lila strumpor (Jakob Hoff).