IFK Malmö

Ännu är inte säsongen över för division 2-klubben IFK Malmö som på lördagen hemmamöter Malmö City FC från trean i första gruppspelsomgången av Malmömästerskapet. 

En turnering som ”gulingarna” vunnit de två senaste åren och siktet är inställt på tredje raka.

– Vår främsta uppgift blir att fokusera på vårt eget spel och göra en bra prestation. Har ingen aning om hur Citys lag kommer att se ut, säger nye tränaren Roger Nilsson.

Hur som helst är det ett utmärkt tillfälle för den gula tränartrojkan Roger Nilsson, Jan Strandberg och Per Harrysson att se spelarna i aktion.

För det blir gott om ändringar i IFK-truppen.

En av årets bästa spelare, Victor Sköld, tar steget över till division 1-laget Torns IF som också ska testa Noor Zadran. Målvakten Tonny Tindberg är klar för Lindeborgs FF 1948 där han ska testa lyckan som utespelare och Robin Svensson kommer representera moderklubben Kulladals FF. Lagkaptenen Martin Holm varvar ner, förmodligen i Bara GIF, och även Jesper Lantz tackar för sig efter blott en säsong.

Således ett halvt lag. Men det är å andra sidan också en del spelare på väg in.

– Så är läget. Vi lär presentera ett anta nya spelare de närmaste dagarna. Men på lördag blir det ett rent IFK-lag. Det vill säga spelare som är registrerade i föreningen, konstaterar Roger Nilsson som räknade in 19 spelare på torsdagskvällens träning.

– Enda problemet är att vi saknar en målvakt i nuläget.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.00.

Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.

Domare: Faruk Halilovic, Malmö, Pavel Aziz, Malmö, Enes Mujadzic, Malmö.

Truppen: 22. Raslan Al Kurdi (lk) – 2. Colin Twetman, 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 12. Edriss Hushmand, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 19. Massab Khattab, 21. Adam Golstrand, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Indisponibla: Jakob Hoff (bortrest).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.