Roger Nilsson in i IFK:s tränarstab

IFK Malmö

Superettanmeriterade Roger Nilsson gör IFK Malmös tränarstab komplett inför nästa säsongs spel i division 2. 46-åringen, som spelade i klubben mellan 1996 och 2002, bildar en trio med Per Harrysson och Jan Strandberg som presenterades i onsdags. 

– Jag har ändå ett förflutet i IFK och det kändes så klart smickrande när erbjudandet kom. Klubben har möjlighet att bli tvåa i Malmö igen och som Malmöbo känns det ganska stort att få leda ett sådant traditionsrikt lag, säger Roger Nilsson som är fostrad i Kulladals FF.

Han kommer närmast från fyra säsonger som tränare i Vellinge IF. Ett uppdrag som avslutades på bästa tänkbara sätt genom att föra upp föreningen i division 3.

Precis som Per Harrysson och Jan Strandberg är Roger Nilsson överens om ett treårigt avtal med ”di gule” som vill klättra i seriesystemet.

– Skönt att själv kunna vara med och påverka utgången. Sedan tycker jag att det är en väldigt bra organisation kring laget.  Jag känner både  Torbjörn Karlsson och Michel El-Dabh som gett oss förtroendet att bygga på sikt. Det är ingen som kräver att vi ska avancera direkt.