IFK Malmö

Det var länge sen sist men på söndag är det åter dags för IFK Malmö att spela en träningsmatch. Då mot kamratkollegorna från Trelleborg. Den första seriematchen blir mot Prespa Birlik den 8 augusti.

Det är nu helt klart att båda de seriematcher som skulle spelats före sommaruppehållet flyttas fram till hösten. Matchen mot FC Rosengård 1917 spelas i mitten av augusti och hemmamötet med Västra Frölunda en månad senare.

Frölunda ville inte spela den 1 augusti, som var på förslag, utan senarelägga matchen. Därmed blir det ytterligare en match som kommer att spelas mitt i veckan.

– För vår del är det okej eftersom vi har hemmaplan, säger tränaren Roger Nilsson.

Det innebär att vi nu har ett fjärde bud på seriepremiär för IFK Malmö. Ursprungligen skulle det varit borta mot Frölunda men när serien ströks ner till 13 matcher blev det i stället borta mot FC Rosengård 1917.

När så klubbarna ville stryka de två planerade vårmatcherna blev budet att inleda hemma mot Frölunda. Men nu får alla gula fotbollssupportrar vänta till den 8 augusti då det blir premiär hemma mot Prespa Birlik.

Innan dess ska det spelas några träningsmatcher. En är redan klar mot Nosaby (division 2 Östra Götaland) den 22 juli. Roger Nilsson säger att de letar efter ytterligare motstånd veckorna innan premiären.

– Minst en match till är önskvärd.

Men redan på söndag ställs “di gule” mot IFK Trelleborg på Malmö Stadion. Roger Nilsson säger att en del spelare deklarerat att de inte kan delta och troligen kommer många att få chansen till speltid.

Träningsmatchen innebär avslut på en högst ovanlig vår. Sedan väntar två veckors semester för spelarna.

– Det är skönt att det blir spel i höst. Det har varit lite oroligt med tanke på att det inte funnits något givet datum för när serien ska starta.

Hur det blir med möjligheten att följa premiären mot Prespa Birlik får visa sig senare i sommar.

MATCHGUIDE

Avspark: 12.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Daniel Böcker, Vellinge, Pavel Aziz, Malmö, Srdan Petrovic, Malmö.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Nikola Delibasic – 2. Linus Lundqvist Felgenau, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Robin Fors, 6. Emil Johansson, 7. Dennis Rickbo, 9. Saban Pehilj, 10. Ilir Tahiri, 12. Elliot Sandström, 14. Sandro Nalic, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Igor Arsenijevic, 19. Massab Khattab, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson, 23. Dardan Aliti, 24. Hugo Jönsson, 25. Carl Puumalainen, 28. Robert Medvegy. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Thomas Klintberg (massör).

Indisponibla: –

FOTNOT. Truppen har samling klockan 10.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.