, ,

Inför IFK Malmö – Torns IF

Adham El Youssef är en av tre IFK Malmö-spelare som representerade Torn så sent som förra året. Foto: Casper Johansson 2022

På fredagen tar IFK Malmö emot Torns IF i förberedelserna inför seriestarten mot Åtvidabergs FF den 2 april. I fjol vållade Torn ”di gule” stora bekymmer med fem förluster av fem möjliga.

– Kul med match mot Ettanmotstånd. Ser fram emot att fortsätta anamma det vi jobbar med under veckorna med som vanligt stort fokus på vår organisation och struktur i vårt beteende, säger assisterande tränaren Martin Johansson.

– En hel del spelare borta på grund av skador. Annars en positiv känsla.

Torns IF gör sig nu redo för sin femte raka säsong i Ettan. Ett imponerande facit för en klubb som tidigare aldrig spelat på så pass hög nivå.

Flera av IFK Malmös spelare har tidigare spelat i Stångbylaget. Alan Asaad, Adham El Youssef, Henrik Rossborg, Granit Stagova och Emil Johansson är exempel på dessa, varav de tre förstnämnda så sent som i fjol.

Under försäsongen har IFK visat prov på bra intensitet och tendenser till bra uppbyggt spel som börjar långt ner på egen planhalva. Detta genom framför allt Granit Stagova och Alan Asaad, men också backlinjen involveras i arbetet. I år är det mindre långbollar och mer av tålmodiga försök till passningar för att komma in på motståndarnas planhalva.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.

Domare: Dino Demo, Helsingborg, Bendik Borgström, Malmö, Alexander Bergqvist, Trelleborg.

Följ matchen: Ingen sändning eller känd direktrapportering.

Truppen: 1. Melker Ellborg, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Dennis Mazilu, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Oscar Erlandsson, 5. Tyrone Dalundh, 6. Victor Isgren, 7. Jawad Mezher, 9. Emil Johansson, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Adham El Youssef, 13. Geronimo Balint (lk), 15. Sufyan Abuzayda, 16. Linus Hellmark, 18. Marco Gomez Paloma, 19. Simon Gottfridén, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 23. Martins Egbe. Ledare: Firat Sahan (tränare), Martin Johansson (assisterande tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Goran Jovanovic (målvaktstränare), Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.