IFK Malmö

Hittills har IFK Malmö mött de tre lag som just nu ligger i botten av division 2 Västra Götaland. På lördag väntar möte med andra änden av tabellen: serieledande Ängelholms FF gästar Malmö Stadion.

En poäng mot FC Rosengård 1917 i veckan. Ett resultat som tränaren Roger Nilsson är nöjd med.

– Det var bra med tanke på vad som väntar på lördag. Vi vet att Ängelholm är ett bra lag. Vi mötte dem i våras (förlust 1-3) och vi kommer att få bekänna färg.

Samtidigt lovar Roger Nilsson att IFK Malmö ska bjuda upp till kamp i 90 minuter plus stopptid.

– Vi ska jobba för varandra och är ett lag som det är jobbigt att möta. Förhoppningsvis kan vi vinna matchen.

Uppställningen blir mer defensiv än senast mot Rosengård. Emil Johansson, som fick en smäll mot tänderna i derbyt och tvingades bryta matchen, är tillgänglig för spel på lördag. Men det är oklart om han kommer att finnas med i startelvan.

Enda skillnaden i truppen är att Oskar Zubac återvänder.

Mot Rosengård gjorde också Oliver Henneberg Bech debut genom ett inhopp. Han har tidigare spelat i Danmark på motsvarande nivå och har själv sökt sig till IFK Malmö.

– Han är en hårt arbetande spelare med bra energi och rätt inställning.

Roger Nilsson säger att Oliver Henneberg Bech kommer att konkurrera om en plats på kanten offensivt.

Undantaget obesegrade Ängelholm i toppen och Prespa Birlik som ännu är utan poäng tycks lagen i serien slå varandra lite hur som helst.

– Det är den känslan vi också har. Men det visar att det blir väldigt jämnt. Det gäller att ta poäng för att vara med i racet.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Felix Jönsson, Sölvesborg, Stefan Velevski, Eslöv, Salah Aziz, Malmö.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Nikola Delibasic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Emil Johansson, 7. Dennis Rickbo, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 12. Elliot Sandström, 14. Sandro Nalic, 15. Henrik Ahlberg, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 17. Luka Petrovic, 18. Igor Arsenijevic, 19. Oliver Henneberg Bech, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk),  24. Gani Bunjaku. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla: –

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.