Inför IFK Hässleholm – IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö åker lördag eftermiddag upp till Österås IP i Hässleholm för division 2-mötet med stadens kamratlag. I tabellen skiljer elva poäng till Malmökamraternas fördel.

IFK Hässleholm lyckades efter en brydsam vårsäsong lämna över jumboplatsen till Vimmerby IF senast, efter bortasegern mot Nybro IF. Oaktat detta ligger göingarna alltjämt på nedflyttningsplats och kommer säkerligen att sälja sig dyrt i omgångens kamratderby.

– Vi är inställda på en tuff uppgift. IFK Hässleholm är bättre än vad tabellen visar och har alltid spelat en positiv fotboll. Något som de också gjorde på Malmö Stadion i våras, då vi lyckades vinna med uddamålet, upplyser ”di gules” tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Han har tillsammans med sina adepter fått ägna den gånga veckan till att slicka såren efter förra lördagens käftsmäll mot Lunds BK, 0-5 i baken hemma på Stadion.

– Då gjorde vi absolut inte någon bra match. Att det blev så stora siffror till slut berodde ändå först och främst på att Lunds BK var riktigt effektivt. Jag tror att LBK kommer bli farligt i toppstriden nu när det drar ihop sig.

Någon toppstrid lär det inte bli för ”gulingarna” den här säsongen. Inför slutspurten i årets upplaga av division 2 Östra Götaland parkerar för närvarande laget i ingenmansland, på sjunde plats.

– Min kalkyl på 30 poäng står fast. När vi uppnått dem kommer vi inte sluta spela för det. Nu i höst ska grunden läggas för våren. Nästa säsong ska vi förhoppningsvis vara med och slåss i toppen, fortsätter Nisse Bagare.

2018 kan getingboet bli rena ”Supertvåan”, ifall FC Rosengård ej lyckas förnya kontraktet från sin tuffa situation i Söderettan. FC Rosengård, Lunds BK, Hässleholms IF, IFK Berga, IFK Malmö, KSF Prespa Birlik och Österlen FF skulle då bli en division 1-törstig hälft av serien?

Mot IFK Hässleholm får Kanariefåglarna klara sig utan två viktiga kuggar, Philip Persson Lundgren och Noor Zadran, som är avstängda. Detta efter utvisning respektive varning i mötet med Lunds BK.

Givetvis två kännbara avbräck.

– Visst, men tycker ändå att vi har en så pass stark trupp att vi ska kunna ge IFK Hässleholm en match, anser IFK-tränaren.

Som fått en del positiva signaler under veckan.

– Våra träningar har varit bra. Speciellt den i torsdags. Då såg det riktigt vasst ut. Jag och min assisterande tränare Ola Severin har märkt en klar revanschlusta bland spelarna, avslutar Nils-Erik Persson.

Hoppas därmed att Persson och Severin får rätt i sina bedömningar, så att lusingen mot ”Krubban” tvättas bort fortast möjligt och händelsen kan arkiveras som en engångsföreteelse.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Österås IP.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Tonny Tindberg – 2. Dardan Burrniku, 3. Dylan Gomli, 6. Gustaf Backaliden, 7. Mohamed Ramadan, 8. Robin Svensson, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Maximiliano Ahumada Ferreira, 12. Mohamed Rahmé, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 18. Nemanja Lekanovic, 22. Oguzcan Avci. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Noor Zadran (avstängd för sex varningar), Philip Persson Lundgren (avstängd för utvisningen mot Lunds BK).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.