IFK Malmö

IFK Malmö har gjort en mycket bra säsong och leder division 2 Västra Götaland när serien ska avgöras på söndag med hemmamatch mot Varbergs GIF. Ängelholms FF står på samma antal poäng, men fem sämre i målskillnad. Västra Frölunda IF skuggar toppduon med två poäng mindre.

Ett triangeldrama av rang väntar alltså på Malmö Stadion och vid strax efter 15.45 vet man vilket lag som promoverats till Ettan, får kvala och har spelat färdigt för i år.

– Utan tvekan står vi inför årets match på söndag och känner oss redo att anta utmaningen som väntar, säger Roger Nilsson i den gula tränartrion.

– Vi är väl medvetna om att det är ett mycket bra lag med tre raka segrar som kommer att stå för motståndet och att det krävs maximal prestation från vår sida för att ta tre poäng.

– Att vi skulle befinna oss i denna situation inför sista omgången fanns inte i mångas tankar när serien drog i gång men nu är vi här och just nu finns bara ett mål i sikte och det är att besegra Varberg.

Varbergs GIF är nykomling i årets serie, vann division 3 Sydvästra Götaland i fjol en placering och fem poäng före IFK Malmös kvalmotståndare i höstas, Laholms FK.

GIF var Hallands ledande fotbollsförening vid tiden när allsvenskan bildades och var ytterst nära att kvalificera sig till den första upplagan så det är en anrik förening som gästar Malmö Stadion i sista omgången.

Laget har gjort bra ifrån sig och ligger på fjärde plats med 21 poäng.

De tre senaste matcherna har vunnits. Senast blev det 4-2 mot BK Olympic och dessförinnan besegrades FC Rosengård 1917 med 2-1.

I 18-årige Rasmus Cronvall har man en god målskytt. Tio fullträffar har han hunnit med hittills och toppar skytteligan på samma antal nätkänningar som IFK:s Ilir Tahiri och KSF Prespa Birliks Marcley Marceles Ruthwin Manuela

Cronvall tillhör Varbergs BoIS FC där han spelat tre allsvenska matcher i år och de två Varbergsklubbarna har ett så kallat 24-timmarsavtal liksom IFK Malmö och Landskrona BoIS har för Luka Petrovic och Emil Jönsson.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Mattias Theander, Hyltebruk, Igno Andovski, Malmö, Åsa Olsson, Staffanstorp.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 95. Nikola Delibasic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Robin Fors, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Emil Johansson, 8. Emil Jönsson, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 15. Henrik Ahlberg, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 17. Luka Petrovic, 18. Igor Arsenijevic, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 24. Gani Bunjaku, 25. Carl Puumalainen, 28. Jacob Christiansen. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Thomas Klintberg (massör), Leif Nilsson (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.