IFK Malmös Ilir Tahiri, segrare i division 2 Västra Götalands skytteliga 2020. Foto: Fredrik Rundgren

Med 11 mål på 13 matcher vann IFK Malmös Ilir Tahiri skytteligan i division 2 Västra Götaland. Något som bidragit till att flera klubbar kontaktat honom. Men i nuläget njuter han bara av seriesegern.

För en dryg vecka sedan gjorde han det viktiga 1-0-målet mot Varbergs GIF. I och med det blev han delad segrare i seriens skytteliga.

– När säsongen startade var mitt mål att göra så många mål som möjligt.

Undan för undan droppade målen in och rätt snabbt hamnade Ilir Tahiri i skytteligans topp. Något han till att börja med inte fäste så stor vikt vid.

– Men när det närmade sig slutet gick det lite prestige i det och jag började kolla hur jag låg till.

Men Ilir Tahiri är noga med att betona att det viktigaste var att det gick bra för laget. Att ligga med i skytteligans topp bidrog däremot till att stärka självförtroendet.

I en intervju här på hemsidan efter matchen mot BK Olympic sa Ilir Tahiri att bevakningen från motståndarförsvaren blev allt ihärdigare ju längre serien gick. Men han såg det som positivt att han satt sig i respekt hos de andra lagen.

En anfallare som gör 11 mål på 13 matcher och ligger i skytteligans topp tilldrar sig naturligtvis även intresse från andra föreningar.

– Jag sitter på ett utgående kontrakt och det har kommit några samtal från andra klubbar. Men jag stänger inte dörren till varken IFK Malmö eller någon annan.

Ilir Tahiri säger att han inte per automatik väljer den klubb som ligger högst upp i seriesystemet.

– Det måste kännas rätt.

Många gula supportrar hoppas på att han ska stanna kvar i IFK. Men i nuläget ser det inte ut som om det blir ett snabbt svar på klubbtillhörigheten 2021.

– Nu ska jag bara njuta av att vi vann serien. Den här veckan har varit jätteskön. Jag har kunnat ta det lugnt efter en intensiv period med många matcher.

Ilir Tahiri delade segern i skytteligan med Marcley Manuela, KSF Prespa Birlik.