Lagkaptenen Martin Johansson är tillbaka i IFK Malmös trupp i lördagens match mot Österlen FF. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

Senast var det Torn. Den här helgen väntar Österlen, även det en blivande seriekonkurrent. Tränaren Roger Nilsson räknar med en ny tuff match och hoppas IFK Malmö ska höja sig en nivå från 1-2-förlusten senast.

Så här långt har IFK Malmö ännu inte vunnit någon av träningsmatcherna. Men tidigt på året lägger alla tränare mer kraft på att forma spelet än på resultatet.

– Det är inte jätteviktigt att vinna även om det är resultatet som ofta etsar sig fast. Men gör vi bra prestationer kommer också segrarna. Det går lite hand i hand, säger Roger Nilsson.

Framför allt gäller det för det gula laget att komma upp i det tempo som gäller i Ettan.

– De här matcherna är väldigt nyttiga för oss. Österlen är visserligen nykomlingar som vi, men kommer att vara ett bra lag i Ettan. De har satsat lite mer och vi måste visa att vi hänger med när det gäller tempo och fysik.

Som väl känt är det många i IFK Malmö som inte spelat på den här nivån tidigare.

Roger Nilsson tycker att matchen mot Torn visade att laget måste höja sig ett snäpp samtidigt som han pekar på att IFK i andra halvlek kom tillbaka bra och vann den med 1-0.

I nuläget är 15 spelare klara inför kommande säsong och på lördag på Limhamns IP presenterar sig ännu en provspelare. Det är en ytter som senast representerade FC Rosengård 1917. Namnet är Yasin El Harrab.

Det blir många matcher mot blivande motståndare i serien under försäsongen då lagen i division 2 inte får spela. Roger Nilsson säger att de inte drar sig för att möta Torn eller Lunds BK två gånger innan serien om det behövs för att få matcher.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Limhamns IP plan 1, konstgräs.

Domare: Ivan Prgomet, Lund, Jilan Taher, Billesholm, Simon Anderjon, Malmö.

Följ matchen: Ingen sändning eller annan känd direktrapportering.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Beck Dane Wallgård – 2. Geronimo Balint, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. André Strandberg, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Emil Johansson, 7. Jakob Andersson, 9. Héctor Valeria Berntsson, 12. Elliot Sandström, 14. Sandro Nalic, 17. Jesper Rindmo, 18. Aron Már Brynjarsson, 19. Besnik Rustemaj, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 28. Yasin El Harrab. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Mats Einbjörn (lagledare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.