Inför IFK Malmö – Oskarshamns AIK

IFK Malmös tränare Per Harrysson understryker att laget ännu inte förlorat på hemmaplan i Ettan Södra. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

I skrivande stund leder Oskarshamns AIK serien. Men laget har så här långt bara en seger på bortaplan. På söndag gästar man IFK Malmö på Malmö Stadion.

På hemmaplan har Oskarshamn öst in mål och radat upp segrar. Två gånger har laget gjort fem mål, lika många har det blivit fyra. Men på bortaplan har laget en seger. Det var mot Vänersborg.

Och så vill naturligtvis IFK Malmös tränare Per Harrysson att det ska vara även efter helgens match. Han påpekar att IFK så här långt inte förlorat på Stadion. Alltså är förhoppningen minst en poäng på söndag.

– Oskarshamn har ett bra lag och ett spel som är vägvinnande. De är starka hemma men det är vi också.

Per Harrysson vill att IFK Malmö ska bli mer spelförande än vad laget varit i matcherna hittills. Men återkommer samtidigt till att de gula styrkorna framför allt är omställningar, fasta situationer och ett bra försvarsspel.

Klart är att Granit Stagova missar matchen då han är avstängd efter utvisningen senast mot Österlen.

– I veckan har Victor Sköld skadat foten och det är osäkert om han är med. Jag tror inte han startar i alla fall. Dessutom är Emil Jönsson sjuk och kommer inte att vara med.

Även om det saknas några namn som annars varit aktuella för spel betonar Per Harrysson att det är ett starkt lag som kommer att starta söndagens match.

En dryg tredjedel av serien är nu spelad. Per Harrysson tycker att det generellt varit många jämna matcher mellan lagen där tillfälligheter blivit avgörande. Han anser att IFK varit med bra undantaget matchen mot Trollhättan borta.

Han ser inte att det finns två så framstående lag som serien hade i Landskrona BoIS och IFK Värnamo i fjol. Båda tog steget upp till Superettan och har fortsatt att spela bra där.

I andra änden av serien tror han inte att det behövs lika många poäng för att stanna kvar som förra året. Då hamnade Lunds BK ovanför strecket med 35 poäng.

– Det har varit många kryssmatcher så här långt i serien.

Även om det nu avverkats elva omgångar tycker inte Per Harrysson att serien ännu satt sig.

– De flesta lagen har en tunn trupp och det krävs att de bästa är på banan. Vi är likadana.

Söndagens match mot Oskarshamns AIK har avspark klockan 15.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Fikret Buqa, Borås, Daniel Gorgievski, Svedala, Fatmir Ademi, Helsingborg.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Geronimo Balint, 4. Emil Johansson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 8. Viktor Ekblom, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 13. Victor Sköld, 15. Henrik Ahlberg, 17. Jesper Rindmo, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 23. Gustav Hillstedt, 24. Gani Bunjaku. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Thomas Klintberg (massör), Leif Nilsson (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 13.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.