Inför Utsiktens BK – IFK Malmö

Philip Persson Lundgren får bära lagkaptensbindeln i Martin Johanssons skadefrånvaro. Foto: Lola Nilsson 2021

På lördag inleds den andra halvan av säsongen. För IFK Malmös del väntar en tuff bortamatch i Göteborg mot Utsikten. Med i truppen finns nyförvärvet Monday Samuel.

Det har skett två förändringar i truppen under sommaruppehållet i Ettan Södra. Viktor Ekblom, som var på lån i våras, stannar i Landskrona BoIS. In i truppen har Monday Samuel kommit.

Tränaren Roger Nilsson säger att det dock inte medför några större förändringar för hur laget kommer att agera på plan.

– Kom ihåg att vi spelade ett antal matcher utan Viktor Ekblom i början av säsongen även om han var viktig med flera mål mot slutet.

Tränarkollegan Per Harrysson säger att det kanske blir lite mer instick till anfallarna med Monday Samuel i laget. Han tror att nyförvärvet, som skrivit på för säsongen ut, kommer att bidra med assistpoäng.

I övrigt är truppen intakt men till matchen på lördag får laget undvara såväl Martin Johansson som Geronimo Balint och Gustav Hillstedt på grund av skador. Därtill är Kofi Yeboah Addae avstängd.

Roger Nilsson säger att det är tunga tapp men att det också ger plats åt andra att stiga fram. Troligen innebär Geronimo Balints frånvaro att Philip Persson Lundgren bildar mittbackspar med Henrik Ahlberg. Men även Hector Valeria Berntsson finns nu att tillgå och är klar för spel efter sin skada. Därtill kan Gani Bunjaku spela i den defensiva mitten.

Per Harrysson säger att som det ser ut i nuläget dras vare sig Johansson eller Balint med några större skadebekymmer.

– Jag tror att de är med i hemmamatchen mot Ljungskile i nästa vecka.

IFK Malmö besegrade Utsikten i våras med 1-0 på Stadion. Nu vill Göteborgslaget säkert ha revansch och det på konstgräs.

– Jag ser det här som en av de svåraste matcherna i serien. De har dessutom varit i god form och vunnit mycket på slutet, säger Roger Nilsson.

Våren avslutades med en 8-1-seger borta mot Österlen. Bland annat efter att Österlens målvakt blivit utvisad och skadad efter att alla byten var gjorda.

Men Roger Nilsson påpekar att våren visat att IFK Malmö kan vara ett hot mot alla lag. Även om motståndarna nu troligen inte ser ”di gule” som nykomling i serien längre.

– Vi är jobbiga att möta och säkert inte någon favoritmotståndare.

Per Harrysson hoppas IFK kan överraska på lördag.

– Vi har kanske något ess i rockärmen.

Matchen på Ruddalen börjar klockan 16.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Ruddalen 1, konstgräs

Domare: Rambod Beigi, Stockholm, Ajdin Mlivic, Växjö, Hana Mohammad Saleh, Åryd.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Emil Johansson, 5. Philip Persson Lundgren (lk), 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 9. Besnik Rustemaj, 11. Emil Jönsson, 12. Monday Samuel, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg, 17. Jesper Rindmo, 19. Héctor Valeria Berntsson, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 24. Gani Bunjaku. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Ingemar Janmarker (materialförvaltare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 10.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.