André Strandbergs IFK Malmö åkte på sin andra raka förlust i Ettan Södra. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö svarade för en mindre lyckad insats då det blev en 0-4 (0-3)-förlust i lördagens bortadrabbning mot nykomlingskollegan Åtvidabergs FF i Ettan Södra.

– Vi får glömma denna plattmatch och se fram emot nästa uppgift, konstaterade en besviken Per Harrysson i den gula tränartrion.

– Gäller att få tillbaka både energi och lite jävlar anamma. Det är dessa ingredienser som i första hand givit oss våra 27 poäng.

IFK-supportrarnas förhoppningar om en snabb revansch för 0-3-förlusten mot Torns IF kom på skam i bortamötet mot Åtvidabergs FF. Östgötarna vann komfortabelt med 4-0 efter pausledning med 3-0 och en då i praktiken redan avgjord match.

Under den första halvleken visade sig nämligen “di gule” vara numret för små i det mesta även om man hade en bra målchans i minut 20 där ÅFF-målvakten Linus Dahlgren gjorde en strålande räddning på Victor Skölds skott.

1-0 föll i den 24:e minuten efter ett längre Åtvidabergsanfall där IFK Malmö inte lyckades få till något eget ordnat spel utan mest fick jaga boll. Målskytt: Erik Grandelius.

När klockan nästan visade 31 minuter så kom en lång boll från hemmalaget mot IFK:s straffområde som Grandelius mycket skickligt tog emot i farten och fick till ett otagbart skott för Victor Ringdahl i målet.

Under seriespelet har IFK-försvaret ofta kunnat handskas med den sortens attacker, men i den här matchen stod varken lagdelarna eller spelarnas individuella prestationer att känna igen.

Elliot Lindquist Nilsson skadade sig i minut 38, vilket ledde till förändringar i laguppställningen och ett inhopp av Kofi Yeboah Addae i 41:a minuten.

En olycka kommer sällan ensam och med bara minuter kvar av halvleken så blev IFK Malmö på nytt straffat då Åtvid snabbt passade sig fram och Samuel Östlund enkelt kunde förvalta ett inspel från höger, 3-0.

Andra halvlek bjöd på fortsatt Åtvidabergsövertag även om bortalaget ibland kunde ses i anfallsförsök. Benjamin Tannus nätade i den 71:a minuten för ÅFF och fastställde då slutresultatet till 4-0.

I 82:a minuten blev “gulingarnas” Monday Samuel utvisad efter att ha fått sin andra varning i matchen.

– Det var inte mycket som stämde för oss i första halvlek. Svaga individuella prestationer och dåliga kollektivt samspel, analyserade Per Harrysson.

– Vi kommunicerade inte med varandra, hjälpte inte varandra utan arbetade en och en och det fungerar inte i fotboll.

– Dessvärre var vi även alltför långsamma in i duellerna, viket gjorde att vi kom rejält på efterkälken i de flesta spelsituationerna. När vi väl kom till duellspel var Åtvidspelarna starkare och vann dessa.

– Andra halvlek var bättre och känslan är att vi hade kunnat skaka Åtvidaberg om vi reducerat vid 3-0. Vi vann fler dueller och hade vaknat till liv. Men när fyran kom och Monday fick sitt andra kort var det kört.

Mittbacken André Strandberg var bäst i IFK.

På lördag väntar hemmadrabbning mot Tvååkers IF.

Utförligare matchfakta kommer senare