Dyster derbyvecka för IFK

IFK Malmö

Det blev ingen rolig derbyvecka för division 2-klubben IFK Malmö. Förlusten mot en av seriefavoriterna FC Rosengård fick en uppföljare.

Hemma på Malmö Stadion blev det ett nytt nederlag mot den tidigare tabelljumbon BK Olympic, 1-2. Det var Lindängelagets första trepoängare för säsongen. Resultatet medförde att Olympic lämnade över jumboplatsen till Nybro IF. IFK i sin tur åkte ner på kvalplats.

Annars började det i dur för hemmalaget. Jamshed Asekzai gjorde 1-0 till ”di gule” redan i minut åtta efter fint väggspel med Saban Pehilj.

– Till en början hade vi styr på kampen. Men ganska tidigt in i matchen kunde vi märka att vi fick ett antal märkliga domslut emot oss, kommenterade tränaren Yacine Hamouchene.

I den 25:e minuten tilldömdes Olympic en straff som IFK-målvakten Henrik Bäckström räddade. Fem minuter senare blev Yacine Hamouchene uppvisad på läktaren efter en ordväxling med domaren. Som om det inte var nog kvitterade gästerna genom Aron Nouicer, drygt tre minuter före halvtidsvilan.

Knappt fyra minuter in på den andra akten trodde nog de flesta av de 83 åskådarna att IFK Malmö skulle få straff då målskytten Jamshed Asekzai fälldes. Domaren blåste dock inte för straff. I stället bedömde han att Asekzai filmat och visade ut IFK-spelaren. Ett horribelt domslut ansåg de flesta.

Hemmalaget kämpade på med tio man och skapade några kontringar. När sedan även Saban Pehilj blev utvisad i 86:e minuten var dagen förstörd för ”gulingarna”.

Minuten senare kom nämligen även Olympics segermål, ironiskt nog blev det ett självmål (Anton From). Tråkigt för Anton som gjort en riktigt bra match och tillhörde till de bättre aktörerna i IFK tillsammans med Sami Güngör och Martin Holm.

Sett till hela drabbningen vann inte BK Olympic orättvist. Det var väl snarare sättet gästerna gjorde det på som väckte irritationer i IFK-leden.

Nu får ”di gule” försöka skaka av sig derbyförlusterna snarast möjligt. Tillfälle till det finns redan på onsdag då IFK Malmö gästar division 3-laget IF Lödde för match i distriktsmästerskapet.

Matchfakta kommer senare.