Inför IFK Malmö – Assyriska IK

Ludvig Carlius IFK Malmö möter Assyriska IK på lördagen. Här på bild med Noa Bernhardtz i Qviding. Foto: Lola Nilsson 2021

IFK Malmö tar emot Assyriska IK på Malmö Stadion på lördagseftermiddagen efter fyra poäng av sex på de två senaste matcherna.

I våras blev det 3-3 i Jönköping efter det att IFK kvitterat på stopptid och med fyra mål på de inledande elva minuterna.

Det känns som så nära en sexpoängsmatch man kan komma och helst inte ska förlora Per Harrysson, tränare?

– Man kan lugnt säga att vi går för seger i och med vår hemmaplan där vi är starka så vi kommer att ge järnet på lördag.

Assyriska har tagit 16 av sina 27 poäng efter återstarten i augusti och totalt elva poäng på bortaplan, 40 procent av poängskörden. Sist överraskade man hemma genom att slå tillbaka FC Trollhättan med 3-1. Är det gula manskapet varnat?

– Vi har studerat dem på video och tabellen ljuger beträffande deras position. De har värvat flera nya spelare i sommar och tillsammans med Åtvidaberg är man det lag som överraskat mest positivt sedan serien vände i augusti. Vi förväntar oss en tuff match som alltid i den här serien.

Truppkollen ger vid hand att André Strandberg, Monday Samuel och Victor Sköld utgör välkomna tillskott efter avstängning. Finns det fler positiva nyheter på förhand?

– Jesper Rindmo är också tillbaka i truppen.

Det är fortsatt matcher av cupkaraktär som gäller med lika många hemmamatcher som bortamatcher kvar i de sex återstående omgångarna. Känslan nu är att den tidigare analysen om att 33 poäng är tillräckligt för nytt kontrakt kommit på skam sedan flertalet lag under IFK i tabellen gått starkt på slutet?

– Det kanske kan behövas mer än 33, visst är det så. Vi har allt i egna fötter vilket känns bra och förutom hemmamatcherna har vi även möjligheter att ta poäng på bortaplan med bland annat två Skånederbyn vilket ger kortare resor.

Övriga tankar och funderingar inför lördagen?

– Vi ska sätta försvarsspelet och som vanligt försöka få våra fasta situationer att resultera.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Oscar Johnson, Lund, Simon Anderjon, Malmö, Magnus Blennersjö, Löddeköpinge.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen:1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Emil Johansson, 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 12. Monday Samuel, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg, 17. Jesper Rindmo, 19. Héctor Valeria Berntsson, 21. Martin Johansson (lk), 22. Ludvig Carlius, 23. Gustav Hillstedt. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Thomas Klintberg (massör).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.