Kofi Yeboah Addae. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

Två snabba omställningar i första halvlek fällde avgörandet på Malmö Stadion på lördagseftermiddagen mot Assyriska IK, 0-2 (0-2).

– Vi gjorde vårt bästa, men räckte inte till. I dag var det inte någon bra prestation kollektivt, sade tränaren Per Harrysson efter slutsignalen.

Malmökamraterna kom till spel med ett nykomponerat mittbackspar i Martin Johansson och Hector Valeria Berntsson. Kapten Johansson fick en smäll redan i fjärde minuten och blev liggande länge men kunde fortsätta matchen.

Första halvlek var tämligen händelselös förutom de båda bortamålen som båda tillkom efter omställningar.

Vid det första tillfället – i den 22:a minuten – halkade Héctor Valeria Berntsson olyckligt när han skulle spela upp bollen. Den hamnade hos en bortaspelare som spelade direkt på uppstuds vidare till Amar Muhsin som i sin tur friställde Gustav Sahlin med en perfekt genomskärare. Sahlin gjorde inget misstag ensam med Merlin Nuhanovic.

Andra baklängesmålet kom i den 40:e minuten där Assyriska vann bollen på IFK:s planhalva och fyllde på med spelare in i boxen. Hemmaförsvaret fick inte bort bollen och Muhsin kunde placera in bollen vid bortre stolpen.

IFK hade en del tillfällen men fick inte riktigt till den sista avgörande passningen eller de avslut som skapades.

Kofi Yeboah Addae hade ett bra läge i den 18:e minuten men fick se skottet blockerat. Allra närmast var Monday Samuel i den 33:e minuten som med lite flyt kunde petat in kvitteringen sedan nämnde Yeboah Addae slått ett bra inlägg från högerkanten.

I minut 35 kunde mycket väl bortalaget ha decimerats till tio man efter en satsning nere vid hörnflaggan av bortalagets vänsterback Roman Ignacio Tello Olivares med utsträckt ben på Kofi Yeboah Addae men domaren Oscar Johnson nöjde sig med gult kort.

I andra halvlek kontrollerade bortalaget matchen med välorganiserat försvar och släppte inte till många chanser. IFK kom som närmst en reducering i slutminuterna på en nick efter en frispark.

Med tanke på att Assyriska hade ett mål bortdömt för offside efter dryga timmens spel liksom ett öppet läge strax efter där Merlin Nuhanovic räddade får man betrakta resultatet som rättvist.

Något som också IFK-tränaren Per Harrysson höll med om.

– Assyriska fick två bra lägen från oss, utnyttjade dessa och på så sätt visade man effektivitet. Vi missade vårt uppspel på 0-1 och vid 0-2 förlorade vi ett motlägg.

– Och när vi fick liknande lägen var vi inte tillräckligt skickliga.

– Det brast i kunnandet.

IFK:s målsnitt framåt är mer eller mindre ett per match – 26 mål på 25 matcher – ett mindre än jumbon FC Linköping.

Allt som allt en frustrerande tillställning sett ur gul horisont. Nästa helg väntar en tuff bortamatch mot ett toppkrigande Skövde AIK. Därefter väntar två hemmamatcher och två Skånederbyn på bortaplan i Lund och på Österlen.

Matchens lirare: Kofi Yeboah Addae.

Utförligare matchfakta kommer senare