, ,

IFK Malmö föll i Ängelholm

Jakob Andersson gjorde IFK Malmös mål. Foto: Casper Johansson

IFK Malmö förlorade lördagens träningsmatch borta mot nya Ettankonkurrenten Ängelholms FF med 1-4 (0-2).

– En match där vi inte kom upp i den nivån som vi vill och kan vara på, sade tränaren Firat Sahan.

– Första halvlek var relativt jämn, men i andra halvlek så var vi betydligt sämre än Ängelholm. Vi tillät dem att komma till målchanser alldeles för enkelt och hade även svårt att skapa chanser.

– Vi fick inte till det i dag och Ängelholm vann rättvist.

Det var en match där IFK Malmö inte kom upp till den nivå som krävs för att matcha en seriekonkurrent. Varken presspelet, intensiteten eller den egna konstruktiviteten var av det slag som synts i tidigare matcher under året.

Fotboll går så mycket lättare om alla utespelare är synkade, både offensivt och defensivt, och fungerar inte det så blir det lite väl lätt för motståndarna att både freda sitt eget mål och skapa målchanser.

Ängelholms FF skapade matchen igenom några chanser som var lite för enkla att skapa, varav en del resulterade.

En av domaren korrekt dömd straff redan i andra minuten satte tonen. Situationen uppkom genom ett olyckligt försök att rensa undan där i stället en ÄFF-spelare träffades.

Gamle allsvenska anfallaren Johan Oremo konverterade straffen till mål och samme man avslutade efter en drygt halvtimmes spel ett fint anfall med att göra 2-0.

Första halvlek var dock hyfsad från IFK:s sida med tålamod i delar av halvleken gällande de egna offensiva försöken och ett lika stort bollinnehav som hemmalaget. Sista tredjedelen av planen tog det emot i IFK:s försök att få till målchanser.

Andra halvlek var sämre från IFK Malmös sida. Trots mål av Jakob Andersson efter 66 minuter sattes egentligen aldrig hemmalagets försvarslinje på prov. Ängelholms FF vann fullt välförtjänt och för IFK Malmös manskap bör detta fungera som en väckarklocka inför seriestarten om två veckor.

David Danielsson gjorde ÄFF:s 3-0-mål och Emil Åberg fastställde slutsiffrorna 4-1.

Matchfakta kommer senare