, ,

Bernasko Appu sköt IFK Malmö till Svenska Cupen

Sidney Bernasko Appu. Foto: Jesper Andersson 2022

IFK Malmö är klart för Svenska Cupen 2023-2024 efter att ha vunnit åttondelsfinalen i distriktsmästerskapet borta mot division 2-klubben Kristianstad FC med 2-1 (1-1). Segerskytt: Sidney Bernasko Appu.

– Vi spelade bra i första halvlek där vi kom runt på kanterna och etablerade spel på motståndarnas planhalva. Även om vi släppte in ett mål tidigt så körde vi på, sade Besnik Llazani, tränare i ”di gule”.

– I andra halvlek tappade vi initiativet efter att vi tagit ledningen. Vi släppte dock inte in några chanser även om vi blev låga.

Matchinledningen såg ett KFC med mycket boll och fart i sitt spel. Redan i den 14:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Hampus Källström genom ett snyggt och otagbart skott.

Med underläge 0-1 så tog dock IFK-spelarna snabbt tag i taktpinnen och kunde etablera ett spel högre upp i banan.

I den 37:e minuten kunde lagkaptenen Oscar Erlandsson möta ett inspel från vänsterbacken Martins Egbe, som var ute på en av många lyckade raider på sin kant, och kvittera till 1-1.

Detta var också ställningen i halvtid och med tanke på visst gult övertag merparten av halvleken kändes det som om hemmalaget kunde vara mest nöjd med målfördelningen.

Andra halvlek bjöd på överlag bra spel med ett visst övertag för IFK Malmö fram till dess att man tog ledningen i den 67:e minuten.

Återigen var det Martins Egbe som kom fram på vänsterkanten och fick till ett bra inspel. Efter lite bollstudsande längs mållinjen kunde till sist Sidney Bernasko Appu peta in bollen.

Detta mål visade sig bli det avgörande trots visst Kristianstadsövertag sista dryga 20 minuterna.

På lördag spelar IFK Malmö seriematch borta mot IK Oddevold. Fyra dagar senare kommer FC Rosengård 1917 på besök för DM-kvartsfinal på Malmö Stadion

Kristianstad FC – IFK Malmö 1-2 (1-1)
Publik: 228.
Mål: 1-0 (14) Hampus Källström, 1-1 (37) Oscar Erlandsson, 1-2 (67) Sidney Bernasko Appu.
Assist: 1-0 Albin Henningsson (inlägg), 1-1 Martins Egbe (inspel), 1-2 Martins Egbe (inspel).
Matchens lirare, IFK Malmö: Martins Egbe.

Utförligare matchfakta kommer senare.