, ,

Inför IFK Malmö – FC Rosengård 1917

Zackarias Faour är tillbaka i truppen efter att ha varit sjuk. Foto: Casper Johansson 2022

På onsdagskvällen spelar IFK Malmö kvartsfinal i DM då man möter FC Rosengård 1917 i ett Malmöderby på Malmö Stadion. Lagen möttes senast i MM i vintras då IFK vann med 4-2 den 6 februari.

FC Rosengård 1917 ligger på en tredjeplats i division 2 Södra Götaland med samma poäng som Hässleholms IF på kvalplatsen. De båda lagen har fyra poäng upp till serieledande Ariana FC. Man kommer närmast från en bortaseger mot Kristianstad FC med 2-0 på söndagen.

På sin väg till kvartsfinal i DM har man besegrat Malmökollegan KSF Prespa Birlik stort med 6-1 borta och därefter imponerade man hemma mot Ängelholms FF i åttondelen som gav en 2-1-seger.

IFK Malmös tränare Besnik Llazani säger så här inför matchen:

– Återigen en match där vi har chansen att ge spelare speltid. Det blir en tuff match mot ett bra lag som slåss för att ta sig upp i seriesystemet. Målet för oss är att bygga vidare på vårt spel. Förhoppningsvis kan vi komma in med ett gott självförtroende inför matchen på lördag.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Arianit Abazi, Malmö, Jesper Arnshed, Malmö, Philip Celander, Malmö.

Följ matchen: Ingen sändning eller känd direktrapportering.

Truppen: 1. Melvin Jörgensen, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Simon Gottfridén, 4. Oscar Erlandsson, 6. Victor Isgren,  8. Hamid Abdulla, 9. Emil Johansson, 12. Michele Gomez Paloma, 14. Granit Stagova (lk), 16. Hozan Faraidoon Muhamad, 17. Zackarias Faour, 18. Hampus Ferhm, 19. Henrik Rossborg,  21. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 23. Martins Egbe, 24. Sidney Bernasko Appu. Ledare: Besnik Llazani (tränare), Ingemar Janmarker (lagledare), Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.