, ,

Efterlängtad seger för IFK Malmö

Sidney Bernasko Appu gjorde båda målen när IFK Malmö besegrade Vänersborgs IF. Foto: Michel El-Dabh

Jumbon IFK Malmö lyckades på lördagen besegra Vänersborgs IF med 2-0 på hemmaplan i Ettan Södra.  ”Di gules” första triumf i serien sedan lagen möttes den 21 maj och blott andra totalt. En mycket säker och rättvis trepoängare. 

– Vi gjorde en bra match från minut 10 och framåt. Killarna följde planen och arbetade hårt för varandra.  Vi skapade mycket chanser vilket var glädjande, sade IFK-tränaren Besnik Llazani.

–  Nu siktar vi på att fortsätta arbeta på samma sätt och förhoppningsvis kan poängen fortsätta trilla in.

IFK Malmö har på sistone gjort flera bra insatser. Tre oavgjorda och två uddamålsförluster var, innan Vänersborgsmatchen, facit i de fem senaste seriematcherna. Som grädde på moset har också två segrar tagits i DM-matcher vilket gör att det gula manskapet nu är framme i semifinal vilken för övrigt spelas mot Landskrona BoIS nu på tisdag. Plus triumf i MM.

Lördagens prestation var mycket övertygande med Carl Mujaguzi som härförare på innermittfältet. Mujaguzi är duktig på att dels ta ett defensivt ansvar genom att täcka ytor framför försvaret, dels på ett konstruktivt vis styra det offensiva spelet.

Ytterligare en spelare att lägga märke till för bra insatser på sistone är Kalle Larsson. Denne mittback kommer numera rätt i varje duell och vinner dessa med bravur. Larssons fantastiska insats i onsdagens MM-final mot Ariana FC tyngde inte honom under lördagen utan fullföljdes med en ånyo klockren insats.

Sidney Bernasko Appu gjorde två mål i MM-finalen och ville inte vara sämre mot Vänersborg. Två nickmål i den 19:e respektive 64:e minuten blev därför lördagens facit. Carl Mujaguzi (inlägg) och Hamid Abdulla (hörna) assisterade.

IFK-spelarna bjöd allt som oftast på ett konstruktivt spel som ledde fram till ett otal målchanser. Faktum är att sett till antalet vassa målchanser var segersiffrorna i underkant. Bland annat missade nyss inbytte Jonathan Ahlbäck Ikonen efter 72 minuters spel på ett hårresande vis sin nick när han skulle förpassa bollen i mål från tre meters håll.

Totalt sett en mycket förtroendegivande insats av IFK Malmö som ger hopp om nya segrar i seriematcher inom en mycket snar framtid. Kommande lördag väntar bortadrabbning mot bottenkonkurrenten Lindome GIF.

MATCHFAKTA

2022-09-24 16.00
Ettan Södra
Omgång 24
Matchnummer: 000012187.

IFK Malmö – Vänersborgs IF 2-0 (1-0)
Arena: Malmö Stadion.
Publik: 75.
Domare: Rasmus Eriksson, Harplinge, Jilan Taher, Billesholm, Zilhad Zigovic, Kristianstad.
Mål: 1-0 (19) Sidney Bernasko Appu (nick), 2-0 (64) Sidney Bernasko Appu (nick).
Assist: 1-0 Carl Mujaguzi (inlägg), 2-0 Hamid Abdulla (hörna).
Varningar, IFK Malmö: Osman Sudic (ledare, 55).
Varningar, Vänersborgs IF: Mohamed Abdelnabi (ledare, 50), Hani Shurrab (61), Milos Andelkovic (75), Yassine Assam (86´1), Yassine Assam (86´2).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Vänersborgs IF: Yassine Assam (grov, 86´3).
Matchens lirare, IFK Malmö: Sidney Bernasko Appu.
Matchens lirare, Vänersborgs IF: Fabian Falkstrand Ransjö.

Utförligare matchfakta kommer senare.