, ,

IFK Malmö får börja om i tvåan

Efter 1-3 i lördagens hemmamatch mot Ljungskile SK är det nu definitivt att IFK Malmö degraderas och får börja om i division 2 nästa säsong.

– Förmodligen gjorde vi årets bästa halvlek, i varje fall sedan jag tog över. Vi gjorde det mesta rätt och vi såg ut som två nummer större än Ljungskile som är ett erkänt bra lag, sade Besnik Llazani, tränare i ”di gule”.

– Andra halvlek har vi snackat om och jag tror att det mentalt handlade om att inte ha avgjort matchen redan i första halvlek.

– Vi skapade tillräckligt för att leda med fler mål. Det tidiga målet i andra halvlek påverkade spelarna som började göra saker en och en. Vi orkade inte helt enkelt. Finns inte mycket att göra förutom att blicka framåt.

I första halvlek sågs ett utmärkt spel från IFK Malmös sida. Bra rörelse och stabilt försvarsspel gjorde att halvtidsledningen på 1-0 kändes i underkant.

Riktigt vassa målchanser innan ledningsmålet skapades i den elfte minuten då Sidney Bernasko Appu blev frispelad och snabbt kom till avslut. Ljungskiles målvakt Kees Sims fick dock med en snabb parad foten på Bernasko Appus bredsida och det blev bara hörna av den heta målchansen.

I den 21:e minuten kom nästa riktiga målchans när Emil Johansson fick ett drömläge efter en finurlig frispark. Johanssons avslut smet dock precis utanför bortre stolpen.

Spelövertaget var för IFK Malmös del så pass stort den första dryga halvtimmen att Granit Stagovas 1-0 efter 29 minuter kändes synnerligen välmotiverat.

Stagova kunde placera bollen stolpe in efter fin framspelning av Hamid Abdulla.

Visserligen hade Ljungskile något mer i slutet av halvleken men den allmänna känslan var ändå att IFK:s 1-0-ledning efter 45 minuter var i underkant sett till spel och målchanser.

Andra halvlek startade på ett olyckligt sätt för IFK Malmö när inhopparen Murana Conteh kunde kvittera i den 48:e minuten efter svagt försvarsspel.

Samme spelare såg med ett mycket fint avslut till att Ljungskileledning kunde noteras redan i minut 57.

Ett tämligen böljande spel sågs i den andra halvleken med många kvitteringschanser för IFK Malmö. Bäst var nog den som Emil Johansson hade i den 81:e minuten, men skottet gick utanför.

En kontring från Ljungskiles sida i 89:e minuten ledde till bortalagets tredje mål genom Argjend Malaj.

Sammantaget en bra spelmässig prestation av ”di gule” men precis som förra helgen, då laget var bättre än Lindome men ändå förlorade, blev resultatet ändå förlust mot Ljungskile SK.

På fredag väntar ny hemmamatch mot Torns IF.

MATCHFAKTA

2022-10-08 16.00
Ettan Södra
Omgång 26
Matchnummer: 000012203.

IFK Malmö – Ljungskile SK 1-3 (1-0)
Arena: Malmö Stadion.
Publik: 42.
Domare: Rinon Hasani, Ronneby, Daniel Gorgievski, Staffanstorp, Henrik Svensson, Karlskrona.
Mål: 1-0 (29) Granit Stagova, 1-1 (48) Murana Conteh, 1-2 (57) Murana Conteh, 1-3 (89) Argjend Malaj.
Assist: 1-0 Hamid Abdulla (passning snett inåt bakåt), 1-2 Argjend Malaj (passning).
Varningar, IFK Malmö: Hamid Abdulla (43).
Varningar, Ljungskile SK: Samuel Ohlsson (83).
Utvisningar, IFK Malmö: –
Utvisningar, Ljungskile SK: –
Matchens lirare, IFK Malmö: Kalle Larsson.
Matchens lirare, Ljungskile SK: Murana Conteh.

Utförligare matchfakta kommer senare.