, ,

IFK Malmös spurt räckte inte

IFK Malmö gick förlorande ur kampen mot FK Karlskrona i söndagens drabbning lagen emellan på Heleneholms IP. Bortalaget vann med 2-1 och gick därmed upp i serieledning.

– Vår första halvlek var inte godkänd och vi hade inte den rörelsen i laget vi ska ha vid våra uppspel. Karlskrona spelade smart med sin fysiska fotboll, konstaterade Georg ”Rossi” Eterovic, assisterande tränare/mentor i ”di gule”.

– Andra halvlek blev det lite bättre spel från vår sida. Sista tio minuterna hade vi en boll  i stolpen som kunde resulterat i mål och då hade vi kunnat få ett oavgjort resultat. Men sett till hela matchen vann Karlskrona rättvist.

Matchens första knappa kvart gick i Karlskronas favör med bland annat en jättechans som otroligt nog inte konverterades till mål. Därefter kom IFK Malmö alltmer i matchtempot och kunde förlägga en hel del spel på gästernas planhalva. Någon målchans producerades dock inte trots ett visst övertag i bollinnehav.

Sista kvarten av första halvlek gled dock initiativet tillbaka till Karlskrona och resulterade också i mål. I den 26:e minuten fick Hugo Lundqvist bra träff med sin vänsterfot, otagbart för Isak Skarlund i IFK-buren. I den 39:e minuten kunde Pontus Jonsson utöka till en tvåmålsledning.  

Periodvis under andra halvlek kunde en del lovande IFK-anfall ses men det var ytterst sällan, om ens någon gång, som en riktig målchans för ”di gule” kunde noteras.

IFK Malmös reducering i den 88:e minuten kom därför som en kalldusch för gästerna. Jesse Edge såg att Karlskronamålvakten Liam Bengtsson stod långt ute och drog från 60 meter till med ett mäktigt skott som seglade över målvakten.

Med bara ett måls differens chansspelade IFK och lyckades skapa några kvitteringschanser där en boll tog i stolpen. En kvittering där hade förstås varit fantastiskt för det gula manskapet, men inte riktigt motsvarat matchbilden. FK Karlskrona vann rättvist sett till antalet vassa målchanser och struktur i spelet.

Positivt omnämnande i IFK Malmö ska ges till Oskar Jönsson och Anthony Masumba Djebou varav den sistnämnda var svår för motståndare att rå på med sin fina teknik och snabba fötter. 

MATCHFAKTA

2023-05-07 14.00
Division 2 Södra Götaland
Omgång 6
Matchnummer: 000025040.

IFK Malmö – FK Karlskrona 1-2 (0-2)
Arena: Heleneholms IP.
Publik: 72.
Domare: Stjepan Dodik, Malmö, Philip Celander, Malmö, Bujar Fetiu, Oxie.
Mål: 0-1 (26) Hugo Lundqvist, 0-2 (39) Pontus Jonsson, 1-2 (88) Jesse Edge.
Assist:
Varningar, IFK Malmö: Oskar Jönsson (73), Simon Gottfridén (79), Yves Nyami (90+5´1), Yves Nyami (90+5´2).
Varningar, FK Karlskrona: Andreas Blomqvist (71).
Utvisningar, IFK Malmö: Yves Nyami (lindrig, 90+5´3).
Utvisningar, FK Karlskrona: –

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-3-3): 35. Isak Skarlund – 2. Oskar Jönsson, 16. Isak Sjögren, 14. Jesse Edge (spelande ledare, lk 62-90+6), 21. David Abaya – 8. Ludvig Hegdal (lk 0-62), 18. Benjamin Gashi, 4. Herve Prudence Nshimirimana – 10. Michael Dangi M’fwamba, 17. Filston Mawana, 3. Anthony Masumba Djebou. Ersättare: 5. Simon Gottfridén (Isak Sjögren 62´1), 24. Fonti Kanu (Filston Mawana 62´2), 6. Yves Nyami (Ludvig Hegdal 62´3), 20. Jason Rindom (Anthony Masumba Djebou 74), 11. Emil Johansson (Michael Dangi M’fwamba 87), 13. Levin Mehmed, 1. Edwin Hansson (målvakt).

Byten
(62) Simon Gottfridén in, Isak Sjögren ut
(62) Fonti Kanu in, Filston Mawana ut
(62) Yves Nyami in, Ludvig Hegdal ut
(74) Jason Rindom in, Anthony Masumba Djebou ut
(87) Emil Johansson in, Michael Dangi M’fwamba ut

Ledare: Thierry Zahui (tränare), Georg Eterovic (assisterande tränare/mentor), Mathias Fekete (materialförvaltare), Donco Nikoloski (målvaktstränare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Turkos tröja/turkosa byxor/turkosa strumpor (Isak Skarlund & Edwin Hansson).

FK Karlskrona: 1. Liam Bengtsson – 4. Johan Holgersson, 5. Jacob Gillén, 6. Oliwer Waltersson, 8. Andreas Blomqvist, 10. Hugo Lundqvist, 11. Hampus Holgersson, 22. Simon Ekblad, 64. Pontus Jonsson, 69. Oliver Nielsen, 77. Kevin Carlsson (lk). Ersättare: 17. Adam Larsson (Oliver Nielsen 64), 19. Malte Svensson (Simon Ekblad 76´1), 9. Nisse Ekström (Hampus Holgersson 76´2), 14. William Ohnysson, 26. Olle Magnusson, 45. Amer Habul, 30. Philip Olsson (målvakt).

Byten
(64) Adam Larsson in, Oliver Nielsen ut
(76) Malte Svensson in, Simon Ekblad ut
(76) Nisse Ekström in, Hampus Holgersson ut

Ledare: Petter Abrahamsson (tränare), Elias Anessiadis (assisterande tränare), Jonas Andersson (assisterandet tränare), Johan Sjööman (materialförvaltare), Jörgen Larsson (målvaktstränare), William Hallgren (laganknuten).

Matchdräkt: Svarta tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Blå tröja/blåa byxor/blåa strumpor (Liam Bengtsson).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Oskar Jönsson.

FK Karlskrona: Uppgift saknas.

IFK Malmö började med boll: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.00.
Speltid, andra halvlek: 50.01

SÄRSKILDA NOTERINGAR

* Matchens andra halvlek sändes av IFK Malmö i Svenska Fotbollförbundets Min Fotboll-app.
* Michael Lindholm direktrapporterade genom Svenska Fotbollförbundets livescore.
* Torbjörn Karlsson var speaker på Heleneholms IP.
* IFK Malmös Yves Nyami drog på sig en utvisning i minut 90+5 som innebär avstängning i nästa omgångs bortamatch mot Räppe GoIF.

Sammanställt av: Michael Lindholm.