,

Björns krönika: "Inför Brage"

Ja nu får ni stå ut med mig i två veckor. Broder Bertil med fruga har stuckit iväg till Kreta, vilket är dem väl unt.

Än så länge har vi sluppit undan frostnätterna, men det varar nog inte så länge förrän vi har de vita dekorationerna på gräsmattor och löv, samtidigt som vi upptäcker att krukväxterna som står på balkongen inte mår så bra. Det hjälper ju inte så mycket att vi vet att den kronologiska sommaren varar ända till den 28 oktober. Då ska vi ju vrida klockan tillbaka (vilket enligt talesättet inte låter sig göras).

Debatterna på hemsidan är ganska ljumma numera. Inte så många sofftränare som tar ut lag och bestämmer spelsystem. I stället diskuteras marknadsföringen av vårt lag. Östen W. tycker således att vi borde samarbeta med MFF och skapa ett blå-gult Malmö. Idén är naturligtvis inte alls dum, men samtidigt naturligtvis inte genomförbar, för vad skulle di blåe vinna på detta? Att sedan marknadsföring är ett måste om IFK Malmö vill ha publik 9 det är en annan sak. Personligen saknar jag gula flaggor på bussarna under matchdagar och Fritid Malmö:s affischtavlor borde i alla fall någon gång vara GULA. Allt kostar givetvis pengar, men vill vi ha publik då måste det snackas om IFK. Det räcker inte enbart att Åke S. är positiv i en krönika (men det är en bra början).

Borlänge, är en ganska ny stad (1944) med ett gammalt namn. Under 1300-talet skrevs det Borlængio vilket ungefär betyder: den långa raden av gårdar på boren. Boren är en landsträckning mellan två vattendrag, där man bar (eller släpade) båten. Vad staden är känd för idag är svårt att säga, men där finns i alla fall Dala Airport och en travbana, samt IK Brages hemmaarena Domnarvsvallen, med kapacitet för 14 000 åskådare, men kommer det 10% av dessa då är det bra. Brage var f.ö. skaldekonstens gud i den fornnordiska mytologin.

IFK Malmös hemmamöte mot Brage ägde rum den 13 juni och blev en av en lång serie oavgjorda matcher (2-2). Efter 25 spelade omgångar återfinns IK Brage på 12:e plats, fyra poäng efter di Gule. Kopparbergarna känner säkert pressen från framför allt, Assyriska och Gais, varför matchen på söndag kan vara något av en "ödesmatch" för dalkarlarna. Brage vill säkert kravla upp på mer säker mark. Malmökamraterna bör alltså ställa in sig på en tuff kämpamatch och det kommer säkert att behövas spel i toppklass (inte bara i en halvlek) för att bärga hem tre viktiga poäng. Med en söndagsseger bör våra gula spelare få ett behövligt självförtroende inför nästa hemmamatch mot Assyriska. Den försmädliga utskåpningen i Södertälje den 17 juni bör då kunna skjutas åt sidan.

OK, vi bänkar oss framför Sportradion och text-TV på söndag och förväntar oss goda gula nyheter. Många hållna tummar blir det!