Hedervärd förlust mot HBK

Det var blåsigt och allmänt otrevligt fotbollsväder som mötte Halmstads BK och IFK Malmö på Söndrums IP. Årets andra träningsmatch för de båda lagen slutade med vinst för de blåvita, som vann med 2-0.

– Första gången vi mötte ett allsvenskt lag under de här två åren och jag tycker att vi stod upp ganska bra, trots att HBK hela tiden var det bättre laget, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

– Det gick som jag hoppats på. Passningstempot var bättre än senast och vi skapade fler målchanser. Borde satt fler av de chanserna vi hade, men Malmös målvakt (Kenneth) var duktig och jag får väl vara nöjd med vår insats i dag, säger Jonas Thern efter sin första hemmamatch som tränare för Halmstads BK.

IFK Malmö började bra och man var direkt uppe och oroade. Nu blev dock inte detta långvarigt. HBK fick snabbt igång sitt spel och man tog över matchen. Ett högre tempo och snabbare omställning från försvarsspel till anfallsspel var den stora skillnaden mellan lagen. HBK tar ledningen efter tio minuter då Petter Hansson nickar in en hörna från Sharbel Touma. Man tog sedan över allt mer och skapade en del målchanser, speciellt då på kontringarna som de gula spelarna hade problem med. En omarkerad Sharbel Touma kommer fri efter 32 minuter och lurar IFK-målvakten Kenneth Mattsson fram till 2-0.

Andra halvleken började också med bra spel från IFK:s sida och Magnus Eriksson hade några kanonchanser. En inspelning från höger av Patrik Larsson och ett inlägg från Jörgen Svensson kunde blivit riktigt farliga. Magnus Eriksson var framme båda gångerna, men antingen fick han inte till något skott, eller så nådde han inte bollen HBK tar så småningom över igen och efter 73 minuter skjuter Martin Ekström i ribbans överkant. Inhopparen Samuel Wowoah var ständigt framme och oroade IFK-försvarna. När det endast återstod några minuter kommer IFK-inhopparen Wissam Barjawi i bra läge framför målet, men blir attackerad, vilket borde gett en straff som följd.
– Vi började båda halvlekarna rätt så bra, hade vi haft lite bättre koncentration sista tredjedelen hade vi också gjort mål. Var lite för passiva i vårt försvarsspel och släppte till för mycket, menar Patrik.

På fredag väntar B93 för "di gule", IFK-supportrarnas första chans i år att se sina hjältar spela på hemmaplan.

Hometeam: HALMSTADS BK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 2-0
Arena: Söndrums IP
Crowd: 100
Referee: Andreas Kovacs, Bjuv
Goal: 1-0 (10) Petter Hansson, 2-0 (32) Sharbel Touma
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Petter Hansson
Awaympv: Kenneth Mattsson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Patrik Larsson
Marcus Winqvist

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Jens Nordström

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson
Awayteam Sub: Wissam Barjawi (Jens Nordström 84)
Blerti Kadriu
Jakob Bergstrand
Johan Åkesson
Martin Lundin (målvakt)