Cakovic lämnar IFK Malmö

Edin Cakovic nätade direkt när han kom till division 1-nykomlingen IFK Malmö. Bortsett från två snabba mål under ett inhopp har han dock inte alls levt upp till förväntningarna och nu är det slutspelat i "di gule".

Tre seriematcher var allt som den 19-årige anfallaren Edin Cakovic fick göra i den gula tröjan. Det enda som han lär bli ihågkommen för var inhoppet mot Torslanda IK då han först missade två frilägen för att sedan avsluta med två mål.

– Han var inte alls den spelaren som vi trodde när han kom för att testa i våras. Och i förra veckan lämnade han besked om att han inte ville vara kvar, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Superettans stora överraskningslag, Bunkeflo IF, är enligt uppgifter nu ute efter Edin Cakovic. Det rör sig dock i första hand om U21-laget, som spelar i den nya U21-allsvenskan där det finns många unga talanger.

– De får gärna ta honom. Platsar man inte i ett division 1-lag så har jag dock svårt att se hur man ens på sikt ska kunna prova i Superettan, men det är såklart hans problem, förklarar Jonas Danielsson.

Mer IFK-nytt. Mittfältaren Haris Xhemajli, som i höstas var utlånad till IFK Klagshamn, har lyckats hitta en ny klubb. Det är Lilla Torg FF, serieledare i division 4 Södra, som ska dra nytta av hans tjänster.