Delad poängskörd i serieavslutningen

IFK Malmö bröt förlusttrenden och fick med sig en poäng i serieavslutningen mot gästande Asarum, 1-1 slutade mötet. Blekingarna gick till pausvila med en 1-0 ledning, efter mål i den 20 minuten.

– Efter en skaplig inledning av oss var det Asarum som tar över matchen. De var det klart bättre laget i den första halvleken, ansåg IFK-tränaren Anes Mravac nog så riktigt.
IFK stod inte att känna igen de inledande 45 minuterna. Hemmaspelarna tog inte de offensiva löpningarna, trots att det fanns åtskilliga tillfällen.
– Jag vill påstå att det var en inställningsfråga. Nu var det så att våra unga spelare klev fram och tog ansvaret, fortsatte Anes.
I den andra akten blev det ombytta roller. Då var det ett helt annat IFK som tog planen i besittning. Lön för mödan fick hemmalaget i den 61 matchminuten när den för dagen duktige defensive mittfältaren Alan Asaad kvitterade. Därefter fortsatte IFK och mala på.
– Vi hade en bra period då. Möjligtvis borde vi gjort fler mål. Sedan blev det lite Hawaii fotboll den sista kvarten. Sett till hela matchen var det ett rättvist resultat, tyckte Anes.
I IFK är målskytten Alan Asaad redan nämnd. Tre andra plusvarianter i hemmalaget stod att fina i båda försvararna Adriano Kalisak och Damir Becirovic samt lagkapten Martin Ingelsson, som sällan eller aldrig gör ett dålig framträdande.
IFK:s ”pinne” ledde ingen vart, tabellmåssigt sett. Malmös ”kanariefåglar” slutade på elfte plats med 32 poäng. På ett tryggt avstånd från avstigningslagen Österlen och Nosaby samt IFK-kollegan från Hässleholm som med hjälp av ett nyckfullt kval hoppas på ett förnyat division 2 kontrakt.
– Helhetsmässigt får vi var nöjda. Vi var trots allt en nykomling i år. Vi hade som mål att ta 15 poäng i höst, vilket vi lyckades med. Dessutom har vi aldrig var riktigt inblandat i den definita bottenstriden, avrundar Anes.
Redan nu siktar IFK vidare mot säsongen 2016 med nya mål i sikte, både på och utanför plan. IFK Malmö vill också passa på att tacka sina trogna supporters för den här säsongen. Välkomna åter igen till våren. Då börjar kanariefåglarna både flyga och kvittra igen.
Text: Stefan Hegenius