Inför IFK Malmö – Asarums IF FK

IFK Malmö

Två raka förluster. Där har ni IFK Malmös smått dystra tabellrad inför serieavslutningen mot Asarums IF FK hemma på Malmö Stadion på lördag. Att det ska bli något tredje ”nacksving” då är ingen tanke IFK-tränaren Anes Mravac umgås med.

– Nej. vi vill helst avsluta den här säsongen på ett bra sätt och ge vår trogna hemmapublik en ny trepoängare. Efter mötet med Asarum tar vi två veckors semester. Under den perioden kommer jag att scouta en del nyförvärv inför kommande säsong.

Inom kort kommer, med stor sannolikhet, IFK Malmö presentera en ny huvudtränare inför säsongen 2016.

Tanken är att Mravac kommer vara kvar i föreningen, som assisterande tränare.

– Så fort vi har klart med vår nya tränare kommer vi gå ut med ett pressmeddelande, vilket förhoppningsvis sker inom kort. Mer än så avslöjar vi inte i dagsläget. Men jag ser väldigt ljust på säsongen 2016. Hur det än går mot Asarum blåser det positiva vindar kring IFK just nu.

Matchen mot Asarum innehåller egentligen inte mer än ett akademiskt värde. Samtidigt hade en IFK seger kunnat få till följd att ”di gule” klättrat” upp ett antal placeringar i sluttabellen. En morot så god som någon.

– Vi ska göra allt som står i vår makt för att göra ett snyggt avslut. Dessutom är ett antal spelare som vi saknade senast mot Karlskrona tillbaka, avslutar Anes Mravac.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: Henrik Bergström – Adriano Kalisiak, Damir Becirovic, Andreas Persson, Dardan Burrniku, Alan Asaad, Jörgen Nilsson, Armin Pasagic, Martin Ingelsson, Saban Pehilj, Tobias Rosenlind, Daniel Nilsson, Anton From, Max Nordlinder, Mohamed Rahmé, Björn Kristjansson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.