Inför Kvarnby IK – IFK Malmö

IFK Malmö-Lunds BK. Foto: Michael Lindholm

Yacine Hamouchene hoppas leda till IFK Malmö till tre poäng i Malmöderbyt mot Kvarnby IK. Foto: Michael Lindholm

Så var det dags för ”di gules” första Malmöderby i årets upplaga av division 2 Södra Götaland. Efter premiärförlusten mot Lunds BK har Yacine Hamouchenes adepter cykelavstånd ut till Bäckagårds IP där hemmalaget Kvarnby IK får gälla som knapp favorit i lördagens drabbning.

Eller?

– Om vi säger så här. Vi har ett på pappret tufft inledningsprogram. Lunds BK som kom från division 1 i förra veckan och så nu Kvarnby som blev trea i fjor. Men självklart är vi ute efter poäng. Kan vi ta två eller tre poäng på våra två nästkommande matcher är det okej. I tredje omgången möter vi Karlskrona. Så det här kallar jag en tuff serieöppning, säger Hamuchene.

– Å andra sidan får vi gjort de matcherna på ett tidigt stadium.

För bara ett par veckor sedan drabbade lagen samman i ett försäsongsmöte. Den gången vann IFK Malmö med 3-0. Då ska de gula supportrarna dock ha i åtanke att Kvarnby kom med ett märkbart reservbetonat manskap.

Förra säsongen slutade båda derbyna med delad pott. IFK ledde ute på Bäckagård med 2-0, men lyckades inte stänga matchen, som slutade 2-2.

”Gulingarnas” premiär slutade i moll resultatmässigt. Ändå tyckte Yacine Hamouchene att det fanns tendenser i spelet som ger hopp för framtiden. Det som kanske oroade mest var IFK:s ansträngda offensiv. Laget saknar i nuläget en kreativ djupledslöpare. Mot Lunds BK blev Saban Pehilj lite för ensam i frontlinjen där han oftast var omringad av tre markerande LBK-försvarare.

Även om Kvarnby får bära ett knappt favoritskap på sina axlar har IFK självklart chansen att få en eller annan poäng med sig hem till Malmö Stadion. Ett derby är alltid ett derby där det mesta kan hända.

Kvarnby IK har på det stora hela gjort en synnerligen bra försäsong. Premiären gav tre poäng när nykomlingen BK Olympic besegrades med 2-1. Lagets tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson hymlar inte heller med att målsättningen är hög. Ambitionen är att KIK ska höja sig ytterligare ett snäpp den här säsongen. I likhet med IFK Malmö. Således upplagt för ett synnerligen intressant Malmöderby.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Bäckagårds IP plan 1, konstgräs.

Truppen: Henrik Bäckström – Adi Hadzikadunic, Ahmed Fahkro, Anton From, Armin Haidary, Damir Becirovic, Daniél Nilsson, Evvel Husic, Jamshed Asekzai, Luka Jovovic, Martin Holm, Martin Ingelsson (lk), Max Nordlinder, Mohammad El-Kayed, Nemanja Lekanovic, Saban Pehilj, Sami Güngör.

Indisponibla: Carl Scott (sjuk), Delawar Zadran (sjuk), Francis Mensah (rehabträning), Mohamed Rahme (sjuk).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.