Inför IFK Malmö – Högaborgs BK

Caesar Holmgren Kerwall vaktar IFK Malmös mål mot Högaborgs BK. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån 2020

På söndagen spelar IFK Malmö årets andra träningsmatch och för motståndet svarar division 3-klubben Högaborgs BK som gästar Malmö Stadion plan 9. 

Lagen låg i samma serie 2018 och de två mötena resulterade i IFK-seger på Malmö Stadion med 1-0 samt oavgjort, 2-2, på Harlyckans IP. Högaborg ramlade den säsongen ur tvåan och lyckades i fjol rädda division 3-kontraktet i sista omgången.

– En drabbning där vi fortsätter att gå runt på spelarna i truppen. Vi ser matchen som ytterligare ett träningspass och hoppas på att få se bra insatser från samtliga, inte minst från de spelare som inte matchades så mycket mot MFF förra helgen, säger Per Harrysson, tränare i ”di gule”.

– Precis som förra veckan kommer vi till spel med 20 spelare och räknar med att byta friskt i halvtid samt efter 60 minuter. Det ska bli extra roligt att se några av testspelarna på full plan och i match. Ibland kan det vara svårt att se spelares fulla potentital när vi bara tränar på halvplan.

Provspelare i IFK Malmö är Arben Sfishta (Österlen FF), Asmir Hadzibulic (IF Älgarna), Elliot Sandström (Trelleborgs FF) och Omar Khattab (KSF Prespa Birlik).

MATCHGUIDE

Avspark: 13.00.

Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.

Domare: Niklas Andersson, Malmö, Salah Aziz, Malmö, Pavel Aziz, Malmö.

Truppen: 30. Caesar Holmgren Kerwall – 2. Colin Twetman, 3. Emil Johansson, 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Omar Khattab, 7. Arben Sfishta, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Saban Pehilj, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 12. Igor Arsenijevic, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 15. Asmir Hadzibulic, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 17. Elliot Sandström, 19. Massab Khattab, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla:

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.