Inför IFK Malmö – FK Karlskrona

Foto: Michael Lindholm

Mohammad El-Kayed tycks ha hittat formen. Förra veckan blev det två läckra fullträffar när Kvarnby IK besegrades med 3-1 och på lördagen är det FK Karlskrona som får se upp för hans framfart.  Foto: Michael Lindholm 2016

Förra veckoslutet slutade i dur för IFK Malmö. Seger i derbyt mot en av seriefavoriterna Kvarnby IK. Ett resultat som smakade fågel för stadens kanariefåglar.

I den tredje omgången väntar en annan toppkandidat, gästande FK Karlskrona som besöker ”di gules” temporära hemmaarena, klassiska Malmö IP.

– Vi är inställda på en tuff match. Karlskrona lär spela en anfallsinriktad fotboll, men vi är beredda. Det kan mycket väl bli en snarlik drabbning som den mot Kvarnby, säger IFK-tränaren Yacine Hamouchene.

Som tvingas till en del ändringar i startelvan. Bland annat fick Saban Pehilj rött kort senast och är därmed avstängd.

Hur löser ni det, Yacine?

– På ett kreativt vis. Jag har en del lösningar på hur vi förhoppningsvis ska överraska Karlskrona och jag får sova på saken. Vår lagmoral är på topp och vi går givetvis som alltid för tre nya poäng. Vi har respekt för Karlskrona. Men den får inte vara överdriven. Vi är som vanligt ödmjuka inför uppgiften.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Malmö IP, konstgräs

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku, 3. Ahmed Fahkro, 4. Damir Becirovic, 5. Evvel Husic, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Nemanja Lekanovic, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Mohammad El-Kayed, 12. Anton From, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Delawar Zadran, 15. Martin Holm, 20. Mohamed Rahmé, 22. Luka Jovovic,

Indisponibla: Francis Mensah (rehabträning), Hassen Lagoun (inte spelklar), Saban Pehilj (avstängd).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.