Försmädlig förlust för IFK Malmö

IFK Malmö

Det var mycket som gick snett för IFK Malmö som åkte på snöpliga 1-2 (0-1) i torsdagskvällens kamratderby i Hässleholm.
– De straffade oss på våra misstag, suckade tränare Yacine Hamouchene.

”Di gule” hade glömt sina reservdräkter på Malmö Stadion. Hemmalaget var dock gästvänligt när denna situation uppstod och lånade i sin tur ut sitt B-ställ.

Så Kanariefåglarna fick i stället iklä sig en ljusblå och vitrandig tröja. Med vita byxor. ”Gulingarnas” skrud såg alltså ut som Argentinas landslagsdräkt. Ett Argentina som för övrigt tvingades låna IFK Malmös gula tröjor vid VM 1958.

Eftersom Österås IP:s A-plan var vattensjuk blev matchen flyttad till B-planen. Nu ska vare sig tröjfärgen eller planbytet förknippas med själva nederlaget.

IFK Malmö kunde åtminstone ha fått en poäng. Det var emellertid IFK Hässleholm som inledde piggast. Men då Hässleholms Axel Harletun (i fjol utlånad till seriekollegan Torns IF) fick syna domarens röda kort hoppades de gula supportrarna på en trepoängare.

Trots ett decimerat manskap var det hemmalaget som tog ledningen i den första halvlekens slutskede efter att Kevin Thompson skarvat in 1-0. Ett surt mål för det gästande IFK att ta med sig in till pausvilan.

Repliken lät dock inte vänta på sig. Minutvisaren hade inte ens snurrat ett varv efter sidbytet då Mohammad El-Kayed slog till på nytt. Med ett ännu konstmål, den här gången i form av ett skruvat skott, som betydde 1-1.

Efter detta var det säkert många som trodde att IFK Malmö skulle sno åt sig hela poängskörden. Glädjen över kvitteringen blev däremot kortvarig. Närmare bestämt sju minuter. I minut 54 kunde nämligen IFK Hässleholm ta initiativet på nytt genom Danny Gunnarsson, 2-1.

– Vi släppte in två skitmål på fasta situationer. Det har man inte råd med. Då blir man straffad direkt på den här nivån, ansåg bortatränaren Yacine Hamouchene.

Resultatet stod sig matchtiden ut. Trots att ”di gule” hade drygt en halvtimme på sig att utjämna med en spelare mer på plan. Men det är inte alltid ett numerärt övertag leder till poäng. Något IFK Malmö bittert fick erfara.

Närmast väntar Lindsdal hemma på Stadion. Motsvarande möte i fjol slutade med gul seger, 4-1. Och det finns många som hoppas på en ny fullpoängare mot smålänningarna. En IFK-seger skulle ge Yacine Hamouchenes adepter ett temporärt andrum.

För en tredje raka förlust är något IFK Malmö näppeligen har råd med.

– Vi var värda en och till och med tre poäng i den här matchen. Nu blev det inte så, tyvärr. Det är bara för oss att jobba vidare. Någon definitiv nedflyttningsstrid ska vi inte behöva bli indraget i. Det här laget är till stora delar nytt.

– Det kommer ta en sex, sju omgångar innan allt sätter sig.

Noteras bör även att mittbacken Martin Holm drabbades av ljumskkänningar och tvingades utgå i paus.

–  Vi har inte marginalerna med oss just nu, avrundade Hamouchene.

MATCHFAKTA

2016-04-28 19.00
Division 2 Södra Götaland
Omgång 4
Matchnummer: 000025023.

IFK Hässleholm – IFK Malmö 2-1 (1-0)
Arena
: Österås IP B-plan.
Publik: Uppgift saknas.
Domare: Adi Aganovic, Kristianstad, Otto Persson, Hässleholm, David Augustsson, Sölvesborg.
Mål: 1-0 (43) Kevin Thompson (skarv), 1-1 (46) Mohammad El-Kayed, 2-1 (53) Danny Gunnarsson.
Assist: 1-0 Linus Svensson (skott), 1-1 Dardan Burrniku (passning).
Varningar, IFK Hässleholm:
Linus Svensson (88), Filip Ranmo (90+2).
Varningar, IFK Malmö: Max Nordlinder (85).
Utvisningar, IFK Hässleholm:
Axel Harletun (målchans, 37).
Utvisningar, IFK Malmö: Mohammad El-Kayed (grov, 90+3).

STARTELVORNA

IFK Hässleholm (4-3-3): 1. Krenar Ejupi – 24. Joel Andersson, 3. Axel Harletun, 14. Linus Svensson, 100. Danny Gunnarsson (lk) – 6. Philip Bengtsson, 18. Kevin Thompson, 17. Filip Ranmo – 8. Mert Yanev, 23. Kojo Annor, 20. Florent Stagova. Ersättare: 2. Pontus Björnsson (Mert Yanev 39), 9. Michael Ayebaifie Andrew (Florent Stagova 66), 19. Diego Delgado Forrich (Kojo Annor 83), 7. Ilir Salja, 10. Elliot Nilsson, 21. Carl Lundahl Persson, 25. Erik Åberg.

Byten
(39) Pontus Björnsson in, Mert Yanev ut
(66) Michael Ayebaifie Andrew in, Florent Stagova ut
(83) Diego Delgado Forrich in, Kojo Annor ut

Ledare: Daniel Nilsson (tränare).

Matchdräkt: Gulsvartrandiga tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/gröna strumpor (Krenar Ejupi).

IFK Malmö (4-3-3): 1. Henrik Bäckström – 12. Anton From, 15. Martin Holm, 5. Evvel Husic, 2. Dardan Burrniku – 4. Damir Becirovic, 10. Sami Güngör, 6. Mohamed Rahmé – 7. Martin Ingelsson (lk), 16. Saban Pehilj, 11. Mohammad El-Kayed. Ersättare: 14. Max Nordlinder (Martin Holm 46), 8. Nemanja Lekanovic (Mohamed Rahmé 58), 9. Jamshed Asekzai (Anton From 72), 3. Ahmed Fahkro, 18. Armin Haidary, 19. Adi Hadzikadunic, 30. Carl Scott (målvakt).

Byten
(46) Max Nordlinder in, Martin Holm ut
(58) Nemanja Lekanovic in, Mohamed Rahmé ut
(72) Jamshed Asekzai in, Anton From ut

Ledare: Yacine Hamouchene (tränare), Abdel Rahman Shalaby (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare).

Matchdräkt: Ljusblåvitrandiga tröjor/vita byxor/vita strumpor (IFK Hässleholms reservställ).
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor (Henrik Bäckström).

MATCHENS LIRARE

IFK Hässleholm: Danny Gunnarsson.

IFK Malmö: Martin Ingelsson.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.03.
Speltid, andra halvlek: 48.55.

Sammanställt av: Michael Lindholm.