Drömmål räddade IFK-damerna

IFK Malmö

Josefine Björkegren stod för ett riktigt drömmål då IFK Malmös division 3-damer spelade oavgjort i lördagens bortamatch mot Hyllie IK. Drygt fem minuter in på andra halvlek fick hon bollen och dunkade in kvitteringen på en stenhård volley, 1-1.

Francisco Cataldo Carvajal, tränare i IFK Malmö:

Det blev en svårspelad tillställning på grund av vinden som bjöd oss på ett och annat spratt. Redan i fjärde minuten rasslade det också till bakom Fredrika Wihdén sedan hon blivit helt ställd av ett inlägg som ändrade riktning.

Resterande del av halvleken var jämn med ett spel som böljade fram och tillbaka utan några större farligheter från något av lagen. Till stor del berodde detta på den starka vinden.

Knappt sex minuter in på andra halvlek lyckades Nelly Holmåker ta ner en långboll och leverera en perfekt passning med adress Josefine Björkegren. Innermittfältaren upptäckte sedan en lucka, klippte till på volley och såg skottet gå in utom räckhåll för Hyllies målvakt Anna Grumstedt. Välplacerat och utjämnat i Malmöderbyt, 1-1.

Och trots en del heta IFK-chanser stod sig resultatet matchen ut.

MATCHFAKTA

2016-06-18 11:00
Division 3 Sydvästra damer
Omgång 12
Matchnummer: 130333045.

Hyllie IK – IFK Malmö 1-1 (1-0)
Arena: Hyllie IP.
Publik: 10.
Domare: Rolf Brandt, Malmö.
Mål: 1-0 (4) Frida Olsson, 1-1 (51) Josefine Björkegren (volley).
Assist: 1-1 Nelly Holmåker (passning).
Varningar, Hyllie IK: 
Varningar, IFK Malmö: Lina Rosenkvist (50).
Utvisningar, Hyllie IK:
Utvisningar, IFK Malmö: –

Startelvan (4-4-2): 18. Fredrika Wihdén – 3. Cecilia Isaksson, 4. Ida Lagerqvist (lk), 7. Emma Dahlstrand, 25. Nathalie Kneck Holgersson – 21. Lina Rosenkvist, 6. Denise Georgsson, 17. Erica Håkansson, 11. Helena Matkovic – 10. Leotrime Beqiri, 12. Nelly Holmåker. Avbytare: 2. Niam Sajed Noma, 13. Josefine Björkegren, 22. Nathalie Akyea Agyekum, 24. Amanda Gunnarsson.

Samtliga avbytare blev inbytta.

Ledare: Francisco Cataldo Carvajal (tränare).

Matchens lirare: Ida Lagerqvist.

Sammanställt av: Michael Lindholm