Shalaby tillbaka i IFK Malmö

IFK Malmö

I mitten av maj försvann IFK Malmös assisterande tränare Abdel Rahman Shalaby från föreningen. Nu två månader senare är han tillbaka som huvudtränaren Olle Nordins högra hand.

– Att det blev en timeout berodde på att jag och klubben inte var riktigt överens vid det tillfället. Nu är förhoppningsvis alla frågetecken utraderade och det ska bli jättekul att få jobba med en sådan meriterad tränare som Olle Nordin, säger Shalaby som är blott 24 år gammal.

Abdel Shalaby insåg tidigt att han ville satsa på en tränarkarriär. Trots sin ringa ålder innehar Lommabon redan UEFA-licens, A och B. Som ungdomsspelare representerade Shalaby bland annat IFK Malmö och BK Olympic.

– Jag kände ganska snart att jag hade mer att ge i en ledarroll än som spelare, fortsätter han.

Och vid dagens datum har 24-åringen varit Nordin till hjälp i snart två veckor.

– Vi kommer bra överens. Skönt att få börja jobba igen med ett nytt ansikte. Handen på hjärtat betydde Olle Nordins ankomst mycket att jag återvände till IFK. Jag ser det positivt i min framtida utveckling som tränare att ta del av hans erfarenhet, avrundar Abdel Shalaby i telefon dryga timmen innan fredagskvällens träningspass.