El-Kayed snart redo för spel

Foto: Michael Lindholm

Mohammad El-Kayed räknar med att vara tillbaka i höstpremiären mot Lunds BK. Här i vårens möte. Foto: Michael Lindholm 2016

Efter en skadefylld avslutning på våren är IFK Malmö-talangen Mohammad ”Dado” El-Kayed åter i full träning och ser med full tillförsikt på andra halvan av division 2 södra.

Då ifkmalmo.se får tag i honom tidigt på fredagsförmiddagen har han precis hunnit avverka ett individuellt pass på gymmet. Dado, som 19-åringen kallas för i de inre kretsarna, jobbar verkligen minutiöst för att komma tillbaka efter den knäskada som förhindrade spel i vårens fyra avslutande matcher.

Olyckan var framme i samband med ett träningspass.

– Jag vred till mitt högra knä. Det inre ledbandet blev uttänjt och en märkbar svullnad uppstod. Som tur var hade inte ledbandet gått av så jag slapp operation, berättar El-Kayed.

Och när ”gulingarna” drog igång träningen i måndags kunde Dado åter gå för fullt.

– Sedan har jag kört hårt hela veckan. Det känns som att jag är på gång igen. Har ingen känning av skadan så känslan är bara bra.

Annars började vårsäsongen i dur för Mohammad El-Kayed. På sju framträdanden blev det fyra mål och tre assister. En del av fullträffarna var ögongodis för fotbollsälskaren.

I synnerhet den ena mot Kvarnby IK. Ett derby som IFK Malmö vann med 3-1.

Dado är en irrationell spelare som gör de spektakulära målen.

– Får väl se till att skruva in några bollar även i höst, skrattar han.

Något som kan behövas. ”Di gule” ligger farligt nära det kvalstreck som innebär en viss risk att förlora division 2-kontraktet.

– För mig är det helt uteslutet. Sedan är det klart att vi ska vara ödmjuka inför uppgiften. Vi siktar in oss på att vinna varje match under hösten, men vi tar en motståndare åt gången, understryker El-Kayed.

Mohammad El-Kayed anlände till IFK inför säsongen 2015, hämtad från lokalkonkurrenten IF Limhamn Bunkeflo 2007. Där han gjorde sin division 2-debut blott 16 år gammal.

Och beträffande framtiden har 19-åringen en klar målsättning med sin fotboll.

– På sikt vill jag spela i Allsvenskan för att därifrån kunna nå ut i Europa. Det är mitt mål, fastslår han.

Att ex-förbundskaptenen Olle Nordin tagit över som tränare ser Dado som positivt.

– Det märks att Olle är en professionell tränare. Han har fört in otroligt mycket disciplin i truppen, och det var precis vad vi behövde. Plus följer laget på ett helt annat sätt. Något som vi kan dra nytta av i höst, spår IFK Malmö-mittfältaren.

Till sist, Dado El-Kayed. När får vi se dig i den gula tröjan igen?

– Jag siktar på att vara tillbaka  i bortamötet med Lunds BK om två veckor.