IFK Malmö körde över BW90

IFK Malmö

Tre störtsköna division 2-poäng för IFK Malmö blev det när BW90 kom på besök. Proppen gick verkligen ur för ”di gule” som vann med odiskutabla 6-1 (4-0).

Därmed tog Malmökamraterna ett stort steg mot förnyat kontrakt. Hemmalaget fick matchen dit man ville direkt.

Redan under första akten ryckte IFK åt sig en fyramålsledning och avgjorde i princip tillställningen.

– Jag är mer nöjd med kollektivet än antalet mål vi gjorde. Men visst var den här segern viktig, kommenterade IFK Malmö-tränaren Olle Nordin.

Hemmalaget släppte, åtminstone delvis, in BW90 i upptakten av andra halvlek.

– Öppningen i andra kunde ha varit bättre. Då sjönk vi i kvalitet, men vi hittade strax tillbaka igen. Jag vill prisa kollektivet för vår insats. Om vi inte uppnått den här nivån hade vi även haft problem med BW90

Resten av matchen hade ”gulingarna” i säkert förvar och kunde så småningom dryga ut sin ledning till slutresultatet 6-1.

– Det var viktigt för oss att studsa tillbaka efter vår bleka insats mot Olympic. Denna gången var den rätta attityden tillbaka, underströk Nordin.

I IFK Malmö var Evvel Husic tillbaka efter sin avstängning och stod för två mål, liksom Dardan Burrniku.

–  Kul när försvarsspelare och mittfältare träder fram som målgörare, avrundade Olle Nordin.

Nämnda duo tillhörde topparna i ett för övrigt homogent IFK. Även trotjänarna Jörgen Dahlskog Nilsson och Martin Ingelsson nätade.

För BW90 blev det en tråkig hemresa. Förlusten i sig medförde att laget med omsprungit av Nybro som tog sig upp på återkvalplatsen via 3-1 mot BK Olympic.

Upp till IFK Malmö har smålänningarna sex tunga poäng på elfteplatsen. Så just nu är det fördel ”di gule” i bottenstriden.

Utförligare fakta kommer senare.