Inför IS Halmia – IFK Malmö

IFK Malmö

På lördagen flyger Kanariefåglarna norrut. Med destination Halmstad och Halmstad Arena IP:s konstgräs. Där stadens ”lillebror” IS Halmia välkomnar IFK Malmö.

En riktigt klassiskt möte. Under större delen av 60-, 70- och halva 1980-talet spelade båda föreningarna i samma serie, division 2 södra Götaland. Förutom säsongen 1978 då Halmianerna gjorde ett kort gästspel i Allsvenskan.

Och en annan gemensam nämnare är att dessa klubbar varit inne och svängt på fotbollens bakgård, division 4. Halmia var så sent som höstas hårsmånen ifrån att göra comeback i ettan. I stället blev det IFK:s lokalkonkurrent FC Rosengård 1917 som tog steget upp i kraft av ett måls bättre målskillnad.

– Även den här säsongen är Halmia utpekat som seriefavorit i sin division 2 serie.. Medan vi enligt expertisen ska vara hemmahörande i bottenstriden, säger ”di gules” tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

En liten fingervisning om expertisens kunskap får vi svar på i morgon.

– Jag vill ha kvitto på hur vi står oss mot ett motstånd av Halmias kaliber.  Ett aggressivt försvarsspel och att vi är med både mentalt och spelmässigt är saker jag prioriterar före resultatet den här gången, utvecklar Nisse Bagare.

Och fortsätter:

– Vi har gått fått klarhet till klarhet senaste tiden. Det börjar så smått likna något. Lagbygget är på väg att ta form.

I IFK:s mål inleder unge Albert Rosenskiöld. Henrik Bäckström, som fick en smäll senast mot Kristianstad FC, får inleda på bänken.

– Läkaren avrådde honom från spel. Men ”Henke” lär inte bli borta någon länge tid. Det handlar om en säkerhetsåtgärd, betonar Nils-Erik Persson.

Gustaf Backaliden från Kvarnby IK kommer att provspela mot Halmia. Övergången är emellertid inte klar. Däremot är den förre KIK-spelaren Viktor Ivanovs övergång godkänd.

Den omvända vägen, det vill säga, från IFK Malmö till Kvarnby, har Max Nordlinder gått.

I övrigt kan nämnas att målvakten Johan Svensson är på ingång. Förra säsongen i Kvarnby IK och med ett förflutet i Kristianstad.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Halmstad Arena IP, konstgräs.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Albert Rosensköld – 4. Rudolf Mamoka,  7. Filip Gavran, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 12. Mohamed Rahmé, 13. Robin Svensson, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 17. Renad El Jerbi, 20. Nemanja Lekanovic, 22. Noor Zadran, 23. Adriano Kalisiak, 24. Gustaf Backaliden (provspelare från Kvarnby IK).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic, Baris Hümmet, Dardan Burrniku, Philip Persson Lundgren.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.