, ,

Inför IFK Malmö – Lunds BK

Kofi Yeboah Addae senast det begav sig mot Lunds BK i seriesammanhang. Foto: Casper Johansson 2022

IFK Malmö möter Lunds BK på Malmö Stadion på onsdagskvällen, endast fyra dagar efter stjärnsmällen mot Falkenbergs FF, 16.

Har truppen hämtat sig efter lördagen Firat Sahan, tränare i IFK Malmö?

– Det tycker jag, tisdagens träning var en av de bättre på länge vilket jag hoppas kommer att avspeglas på onsdagens match.

IFK har gjort klart med ytterligare tre spelare efter att Hozan Faraidoon Muhamad, Hamid Abdulla och Sidney Bernasko Appu tillkommit i truppen. Är det någon av dessa som tar plats i truppen mot Lunds BK?

– Vi har förhoppningar på att Marcley Manuela [senast i Prespa Birlik, dessförinnan Lunds BK] kommer att ingå i truppen. De andra två är inte spelklara ännu.

Hur ser det ut i övrigt beträffande eventuella skador och stämningen i truppen?

– Victor Isgren och Jonathan Ahlbäck Ikonen är tillbaka i träning liksom Zackarias Faour efter sin nackskada. Men ingen av dessa ingår i truppen.

– Stämningen är förvånansvärt bra med tanke på omständigheterna. Alla är frustrerade över situationen så klart. Samtidigt håller jag Falkenberg som det bästa laget vi mött i år. Dessutom fick man båda matcherna exakt dit man ville.

Serien vände i lördags och det finns fortfarande förhoppningar om en gul vändning innan säsongen blir alltför långt liden, särskilt som det finns fyra lag till som inte heller direkt rosat marknaden. Det är 14 matcher kvar och därmed 42 poäng att spela om. Finns tron kvar i både ledning och lag?

– Absolut, så länge som möjligheten finns kvar så kommer vi att försöka lösa situationen på bästa sätt. Det är klart att det är en jättetuff sits vi har satt oss i. Det krävs något utöver det vanliga från samtliga spelare. Men vi har en möjlighet och den ska vi göra allt för att försöka ta.

Övrigt inför derbyt – det gäller att inte upprepa den före detta gule tränaren Olle Nordins berömda 12-svit från VM i Italien 1990 då ni förlorat två gånger med det resultatet tidigare denna säsong mot Lunds BK (12 borta i serien, 8 april och 12 hemma i Svenska Cupen, 15 juni)?

– Jag hoppas innerligt att jag inte blir en ny Olle Nordin på den fronten.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Mohamed Rachid, Helsingborg, Magnus Blennersjö, Löddeköpinge, Rikard Aspegren, Malmö.

Följ matchen: Sänds på Skånska Dagbladets och Sydsvenskans hemsidor samt SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Melker Ellborg, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Simon Gottfridén, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Oscar Erlandsson, 5. Kalle Larsson, 7. Jakob Andersson, 8. Hamid Abdulla, 9. Emil Johansson, 10. Kofi Yeboah Addae, 14. Granit Stagova (lk), 15. Sufyan Abuzayda, 16. Hozan Faraidoon Muhamad, 18. Hampus Ferhm, 19. Henrik Rossborg, 21. Marcley Marceles Ruthwin Manuela, 23. Martins Egbe, 24. Sidney Bernasko Appu. Ledare: Firat Sahan (tränare), Besnik Llazani (assisterande tränare), Martin Johansson (assisterande tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Anna Hermann (fysioterapeut och massör).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.