Inför Ifö Bromölla IF – IFK Malmö

IFK Malmö

Ingen rast och ingen vila. Knappt har IFK Malmö hunnit njuta av helgens seger mot Österlen FF förrän det är dags för nästa match. Den här gången handlar det om tisdagens DM-möte med klassiska Ifö Bromölla på idylliska Strandängen.

Det blir IFK:s första framträdande i årets upplaga av Distriktsmästerskapet. En tävling ”di gule” tar på fullaste allvar.

– Absolut. Annars är det ingen idé att ställa upp. Dessutom är det en chans för oss att kvalificera till Svenska Cupen, understryker IFK Malmö-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

En del ommöbleringar sker i truppen jämfört med söndagens 2-1-viktoria mot Österlen. Målvakten Henrik Bäckström (ljumskproblem) står över och ersätts av Johan Svensson. Utanför truppen står även kvartetten Adriano Kalisiak, Baris Hümmet, Sami Güngör och Viktor Ivanov.

– Det är mest av säkerhetsskäl. De har lite småskavanker. Men mot Lunds BK på lördag räknar jag med att samtliga är tillbaka´.

IFK Malmö får trots allt gälla som favorit. Ifö Bromölla IF parkerar, efter fem spelande matcher, på en tredjeplats i division 3 Sydöstra Götaland.

Ifö Bromölla, som bildades 1927 hade sin storhetstid mellan 1963 och 1970. Då laget låg i landets näst högsta serie, division 2 södra Götaland. Tillsammans med bland andra IFK Malmö. Bromölla blev tvåa 1967 och trea året därpå.

Därefter har det gått sämre. Året var 1986 när Bromöllas stolthet kvalade upp till ettan. En vistelse som varade två säsonger. För nio år sedan (2008) blev nordostskåningarna klara för tvåan. Men allt sedan säsongen 2010 har laget varit mantalsskrivet i division 3.

En klubb där många profiler figurerat under årens lopp. Namn som Inge Danielsson Dag Szepanski och högerbacken Jan Karlsson är bara några av dem. Vidare märks namn som Bo Thern (pappa till inte helt obekante Jonas), den svenske mästaren i Helsingborgs IF, Marcus Lantz, samt Jesper Westerberg som fortfarande spelar allsvensk fotboll i Halmstads BK.

Personer som spelat i både Ifö Bromölla och IFK Malmö är Gösta Almbjerg och Rickard Andersson. Även Deval Eminovski har anknytning till båda föreningarna. Eminovski spelade i Bromölla medan han var assisterande tränare i IFK under början av 2000-talet.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Strandängens IP.

Truppen: 1. Johan Svensson, 30. Albert Rosensköld – 2. Dardan Burrniku, 5. Mohamed Rahmé, 6. Gustaf Backaliden, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 11. Sadmir Zekovic, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm (lk), 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 22. Oguzcan Avci, 27. Saban Pehilj, 87. Rudolf Mamoka, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Lucio Peláez (sjukvårdare), Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Henrik Bäckström (ljumskproblem).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 16.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.