IFK Malmö startar U19-lag

Tränarna för IFK Malmös nybildade U19-lag, från vänster: Felipe Belmar Grubessich, Jonas Carlberg och Ziad Al-Turkmani. Foto: Sebastian Jonsson

IFK Malmö utvecklar sin ungdomssida och jobbar för att ha ett seriespelande U19-lag redan till hösten. Planeringen är i gång och ledarna finns på plats.

Föreningen och ungdomsansvarige Sebastian Jonsson kan presentera följande: Ziad Al-Turkmani lämnar Hyllie IK U19 för att bli lagets huvudansvarige. Jonas Carlberg, senast i Landskrona BoIS U19 och Felipe Belmar Grubessich, Kvarnby U19 jämte Jonsson blir assisterade tränare.

– I och med de här rekryteringarna har vi redan i dag en av Skånes bästa tränarstaber vad avser ungdomsfotbollen, säger Sebastian Jonsson.

– Vårt mål är att omgående kunna erbjuda hög kvalitet på träningarna och en miljö som känns trivsam. På sikt ska vi bygga ett alternativ till elitklubbarna här i området. Spelare från Malmö ska inte behöva söka sig utanför staden för att få hög kvalitet på sin träning.

Ziad Al-Turkmani har stor erfarenhet från Malmö- och Landskronafotbollen och därigenom ett imponerande nätverk som IFK Malmö kommer att få stor nytta av. En bra ledare med styrkor i ledarskap och ungdomsarbetet.

Jonas Carlberg har genom sina uppdrag i både Landskrona och inom Skånes Fotbollförbund stor kunskap av att bedriva träningar av toppkvalitet. Han kommer att utgöra ett perfekt bollplank och mentor till Ziad. Sitter också han på ett stort nätverk och kommer därutöver att jobba med scouting inom föreningen.

Felipe Belmar Grubessich är en ung och spännande tränare som ska jobba mycket med anfallsspelet och individen.

Slutligen kommer Sebastian Jonsson att stötta upp där det behövs och dela med sig av sin erfarenhet samt ta hand om allt det praktiska runt verksamheten. Är även ansvarig för spelarrekrytering och scouting.

– Flera spelare har hört av sig och vill ansluta till laget. Ett antal ungdomar har redan bestämt sig och många vill provträna med IFK Malmö. Givetvis roligt med detta intresse, men heller inte så överraskande då vi kunnat knyta till oss dessa kvalificerade ledare, fortsätter Jonsson.

– Vi tror också att ytterligare spelare kommer söka sig till oss när vi presenterar nyheten. Ambitiösa killar med bra karaktär är alltid välkomna till Malmökamraternas nya U-lagssatsning för alla som är födda mellan 1998 och 2002.

Vid frågor eller intresse kontakta:
Sebastian Jonsson, ungdomsansvarig
0704-136014 eller sebastian.jonsson@ifkmalmo.se

FAKTA

Ziad Al-Turkmani
Utbildning/yrkesroll
UEFA B-Ungdom
Legitimerad gymnasielärare, MFF-akademin på Vårboskolan i Arlöv
Tidigare uppdrag
Hyllie IK U19
Oxie P14 (huvudtränare)
BK Olympic P13 (huvudtränare)
BK Olympic P12 (huvudtränare)
BK Olympic juniorlag (a
ssisterande tränare)
Landskrona Bois Akademi (fotbollsinstruktör)

Jonas Carlberg
Utbildning/yrkesroll
UEFA A
IPSO Level 1 Football Scout
Legitimerad gymnasielärare Idrott & hälsa, kommande idrottslärare ProCivitas 2017-2018
UEFA B- och C-handledare under utbildning
Tidigare uppdrag
Landskrona BoIS U19 (huvudtränare)
Bunkeflo FF A (huvudtränare)
IF Limhamn Bunkeflo 2007 U15 (huvudtränare)
Höörs IS juniorlag (huvudtränare)
U19 Skånes Fotbollförbund (instruktör)

Felipe Belmar Grubessich
Utbildning/yrkesroll
UEFA B
Le
gitimerad gymnasielärare, Idrott & specialidrott-fotboll på NTI-gymnasiet i Malmö
Tidigare uppdrag
Aktiv som spelare i Landskrona BoIS och Helsingborgs IF
Provspelat för Chelsea som U17-åring
Kvarnby juniorlag (a
ssisterande/individuell tränare)
Malmö City FC P14 (a
ssisterande tränare)
LTU för målvakter, Skånes Fotbollförbund
SUPansvarig Skånes Fotbollförbund för Kvarnby IK