, ,

Snabb succé för Qoku

IFK Malmö

Sommarförvärvet Jusuf Qoku har gjort stor succé i IFK Malmös U-lag med åtta mål på blott fem framträdanden, och dessutom redan hunnit debutera i A-laget. 17-åringen fick göra ett inhopp i lördagens 0-2-match borta mot IFK Berga. 

Qoku hamnade i ”di gule” via kusinen som bor i Värnamo och är bekant med föreningens ungdomsansvarige Sebastian Jonsson.

– Min kusin föreslog att jag skulle gå till IFK Malmö. Han känner Sebastian och sa att det är en mycket skicklig tränare tillsammans med Ziad Turkmani. 

Jusuf Qoku, som senast kommer från BK Olympic, är närmast lyrisk över sin nya omgivning.

– Jag har utvecklats väldigt mycket under min korta tid i klubben. Därför vill jag tacka Felipe Belmar Grubessich, Jonas Carlberg, Sebastian Jonsson och Ziad Al-Turkmani för deras engagemang att göra mig och mina lagkamrater bättre på varje träning.

– Nu gäller det att bygga vidare. Min inställning är att alltid göra ett stenhårt jobb och fortsätta utvecklas.

Det är uppenbart att han stormtrivs i IFK.

– Gillar verkligen träningarna, samt att tränarna också är tuffa och har disciplin. Detta ger ordning och reda, vilket jag tycker är viktigt.

17-åringen har gjort det riktigt bra sedan han kom till klubben och berättar att siktet är inställt på fler chanser i division 2.

Tanken är också att så småningom ta en permanent plats i A-truppen.

– Hoppas även kunna bidra med mål där. Jag gillar att utmana mig själv genom en hög målsättning och ambitionen är att bli uppflyttad så snart som möjligt.

IFK Malmö-anfallaren beskriver det som om en dröm att få debutera i representationslaget och för några månader sedan fanns det inte i tankarna att spela i tvåan under 2017.