Enkelt val för Güngör

Sami Güngör spelar i IFK Malmös tröja även 2018. Foto: Michael Lindholm 2017

Leden sluts av IFK Malmö-spelare som flyger vidare med Kanariefåglarna. Senast i raden är 28-årige mittfältaren Sami Güngör.

Därmed går han in på sin tredje säsong i klubben efter att ha anlänt från FC Rosengård 1917 inför spelåret 2016. Dessförinnan har Güngör även spelat för Prespa Birlik och Lunds BK.

– För mig känns det bra att fortsätta i IFK. Vi är på väg att bli en hel förening med många intressanta inslag och bollar i luften. Bland annat vår ungdomssatsning, kommenterar Sami Güngör till ifkmalmo.se.

Som ser ljust på nästa säsong?

– Tror den kan bli spännande. Vår fina höstsäsong inspirerar till fortsättning, känns som vi är på rätt väg, fortsätter han.

Vad var det som hände i höst?

– Vi växte ut till ett lag med vår fina sammanhållning. Lika sammansvetsade på planen som i omklädningsrummet. Visst, vi förlorade några matcher i höst, men hade vi hållit samma nivå under våren kunde vi utmanat i toppstriden, anser Güngör med all rätt. Och siktar i stället på toppstrid 2018.

Behöver ni förstärka laget?

– Det är aldrig fel att få in en spelare eller två som kan tillföra. Men då är det samtidigt viktigt att förstärka med karaktärer som passar i vårt lagbygge, understryker mittfältare Sami Güngör.

Som även uppträtt som förstklassig mittback vid några tillfällen i år.

Mittfältare eller mittback, på vilken position spelar du helst?

– Trivs allra bäst som central mittfältare. Det vet Nisse Bagare om. Men jag spelar givetvis på den plats där tränaren behöver mig, menar Sami.

Utanför fotbollen arbetar han som elevassistent/fritidsledare på Rosengårdsskolan.

En krävande syssla enligt egen utsago.

– Ja, inte minst mentalt. Samtidigt är det roligt att jobba med unga. Mina elever är åttaåringar, så det blir fullt pådrag dagarna i ända. Tur man är fysiskt tränad, det har jag stor nytta av i mitt arbete, avslutar IFK Malmös duktige mittfältare.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Gustaf Backaliden, Martin Holm, Mohamed Ramadan, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson, Sami Güngör.

Nyförvärv:

Förluster: