Ramadan överens med IFK

Mohamed Ramadan spelar i IFK Malmö även 2018. Foto: Claes Hall 2014

Ledningen i IFK Malmö jobbar stenhårt med spelartruppen inför 2018. Senast i raden att förlänga sitt kontrakt är nyckelspelaren och hyperfarlige anfallaren Mohamed Ramadan.
– Trivs bra i IFK, vi är ett härligt gäng.

Ett besked som gläder de gula supportrarna, då alla som bekant älskar en skyttekung. Sedan publikfavoriten återvände i somras har han hittat rätt tio gånger på åtta matcher. Statistik som talar sitt tydliga språk.

Nu är Ramadans målfarlighet för all del ingen nyhet för IFK-publiken. 26-åringen fanns i den gula tröjan när laget gick från division 3 till Södertvåan 2014. En säsong med mål i parti och minut, särskilt i kvalet, vilket han således fortsatt med.

– Tio mål i höst får man vara nöjd med. Nästa säsong ska det förhoppningsvis bli fler, säger skytteligaprofilen.

Efter 2014 års succé blev dåförtiden allsvenska Helsingborgs IF återigen intresserat. Mohamed Ramadan hade provat lyckan i HIF en gång tidigare, framför allt som spetslirare i HIF Akademi.

Någon ordinarie plats i 2015 års Helsingborgselva blev dock inte verklighet. I stället lånades Ramadan ut till Landskrona BoIS under hösten, innan han återvände till sparkade IFK Malmö-tränaren Malik Sesay i FC Rosengård 1917.

Där sopade han hem skytteligan i division 2 med 25 mål, för att sedan avsluta i kvalet till division 1 med de två avgörande kvalmålen borta mot samma FC Trollhättan som i förra veckan kvalförlorade i Lund mot Krubban.

– Jag tränade hårdare hela 2015 och utvecklades som spelare. Något jag bevisade när jag kom till Rosengård, fortsätter IFK:aren.

I somras beslöt emellertid Mohamed Ramadan och Rosengård att bryta kontraktet och gå skilda vägar. I den vevan återfick han kontakt med IFK-tränaren Nils-Erik Persson, båda kände varandra rätt väl sen tidigare.

– Därefter gick det fort innan det blev IFK Malmö igen, inflikar klubbens hetaste återvändare. 

Om du jämför dagens IFK-trupp med den du lämnade hösten 2014?

– Vi hade ett bra och rutinerat lag då, som var bättre än dagens. Å andra sidan har vi ett betydligt yngre lag i dag, med utvecklingsmöjligheter.

Hur långt lär det räcka säsongen 2018?

– Jag har hört att större delen av truppen stannar kvar. Kan vi sedan förstärka ytterligare med ett par spelare tror jag det kan bli riktigt bra.

Succéhemvändaren missade säsongens sista match mot Räppe GoIF på grund av en axelskada.

– Det var ingen större fara, mer en säkerhetsåtgärd för att inte riskera något. På senare tid har jag kört rehab i stället och lirat lite fotboll med mina kompisar under träningsuppehållet, förklarar Ramadan som är fit for fight igen när träningen drar i gång 6 november.

 Du har fyllt 26 år, men inte gett upp hoppet om spel i högre divisioner?

– Stämmer gott. Har hunnit bli lite äldre och mognare, vilket innebär att jag kan göra klokare beslut. Som ung var man lite ivrig och tog chansen när man gav sig i väg.

Nu är det dock Malmökamraterna som gäller.

– Jag trivs bra i IFK, vi är ett härligt gäng. Vore väldigt kul att för tredje gången gillt vara med och avancera ett pinnhål 2018. Har ju redan gjort det två gånger hemma i Malmö, 2014 och 2016.

Fortsätter målaptiten blir den ett viktigt vapen i jakten på en division 1-biljett.

– Kan jag göra 10 mål på 8 matcher, kan det bli 25 på 26 seriematcher.

– Minst, ler Mohamed Ramadan avslutningsvis.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Gustaf Backaliden, Martin Holm, Mohamed Ramadan, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson.

Nyförvärv:

Förluster: