Ramadan sänkte Vellinge

Mohamed Ramadan blev fyramålsskytt mot Vellinge IF. Foto: Lars Holmberg

IFK Malmö hade inga större besvär att slå tillbaka division 4-laget Vellinge IF i genrepet på Vanningens IP, 5-1 (1-0). Mycket tack vare Mohamed Ramadan som stod för fyra gula mål.

Ramadan var annars ett litet frågetecken innan matchen och smått tveksam till spel då han varit sjuk större delen av veckan.

Några sjukdomstecken visade emellertid spetsspelaren inte upp i Vellinge. Hans fyra mål avverkades på knappt 70 minuter, varpå han bytte av efter att än en gång ha demonstrerat sin erkända effektivitet när chanserna dyker upp.

Noterbart att Mohamed Ramadans fyrtal i mål assisterades via markpass från lagkamraterna (se statistik nedan).

IFK:s femte mål blev nyförvärvet från Prespa Birlik, Jesper Rindmo, pappa till. ’

Vellinge hängde skapligt med de inledande 45 minuterna, men efter sidbytet tog ”di gule” över alltmer och hemmalaget orkade inte stå emot.

– Matcher av den här karaktären är nyttiga för oss. Nu fick vi erforderlig tid på oss att sätta grundstenarna och odla vårt spel, kommenterade IFK Malmö-tränaren Nils-Erik Persson.

En lagom vecka innan premiären mot FC Rosengård 9 april.

– Veckan efter påsk ska vi först och främst se till att få upp vårt tempo ytterligare. Annars ser det bra ut. Tycker vår försäsong varit helt okej efter förutsättningarna. Då tänker jag främst på de skador och sjukdomar vi erfarit, mitt upp i det tråkiga vädret. Men det har självklart även andra klubbar fått uppleva, poängterade Nisse Bagare.

Avslutningsvis kan nämnas att IFK fick undvara mittbacken Philip Persson Lundgren som några timmar före avspark fick kasta in handduken på grund av sjukdom.

I hans frånvaro tillhörde mittbackskollegan Martin Holm och redan nämnde Mohamed Ramadan plusvarianterna. Dessa båda stack ut extra i ett annars för dagen homogent gult kollektiv med en sevärd offensiv.

Publik: 30.
Domare: Alexander Bergqvist, Trelleborg, Sejad Mimic, Trelleborg, Ramiz Jusufovic, Trelleborg.
Mål: 0-1 (41) Mohamed Ramadan, 0-2 (53) Mohamed Ramadan, 0-3 (67) Mohamed Ramadan, 0-4 (69) Mohamed Ramadan, 1-4 (73) Richard Henriksson (straff), 1-5 (80) Jesper Rindmo (målvaktsretur).
Assist: 0-1 Raslan Al Kurdi (passning), 0-2 Jesper Rindmo (passning), 0-3 Robin Svensson (passning), 0-4 Robin Svensson (passning).
Varningar, Vellinge IF: Magnus Carlsson (86).
Varningar, IFK Malmö: Adi Hadzikadunic (71).
Utvisningar, Vellinge:
Utvisningar, IFK Malmö:

Startelvan (4-2-3-1): 1. Henrik Bäckström – 27. Mikael Marques de Pombal Vivar, 15. Martin Holm (lk). 13. Adi Hadzikadunic, 8. Raslan Al Kurdi – 10. Sami Güngör, 20. Victor Sköld – 87. Jesper Rindmo, 19. Robin Svensson, 94. Noor Zadran – 7. Mohamed Ramadan. Avbytare: 21. Sajjad Al-Khazaali (Mohamed Ramadan 70), 3. David Lamorell, 4. Jusuf Qoku, 18. Jesper Andersson (målvakt).

Byten
(70) Sajjad Al-Khazaali in, Mohamed Ramadan ut.

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/vita byxor/svarta strumpor (Henrik Bäckström & Jesper Andersson).

Vellinge IF

Ledare: Roger Nilsson (tränare).

Matchdräkt: Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart träningsjacka/svarta långbyxor/svarta strumpor.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.14.
Speltid, andra halvlek: 45.00.

SÄRSKILD NOTERING

* Vellinge IF:s 1-4-mål kom på straff efter att Sajjad Al-Khazaali fällt en hemmaspelare i minut 72.

Sammanställt av: Michael Lindholm.