, ,

Inför IFK Malmö – BK Olympic

Kamp om bollen mellan IFK Malmös Granit Stagova och BK Olympics Carl Mujaguzi då lagen möttes i MM. Foto: Casper Johansson 2022

IFK Malmö åkte på storstryk mot IK Oddevold under påskhelgen. Man har haft sex dagar på sig att smälta detta och komma taggade till tusen i säsongens första Malmöderby på fredagskvällen hemma mot BK Olympic.

Under försäsongen vann klubbarna var sin match, Olympic med 1-0 på Malmö Stadion plan 9 och IFK med 2-0 i Malmömästerskapets gruppspel på Lindängens IP.

Nykomlingen BK Olympic är obesegrad efter tre matcher med sju poäng av nio möjliga där segrarna kom i premiären borta mot Qviding FIF och senast hemma mot Lindome GIF. Däremellan blev det oavgjort i mötet med Tvååkers IF på Limhamns IP. I fjol vann man division 2 Södra Götaland tre poäng före Hässleholms IF.

Det här året tränas Olympic av Mesut Meral som närmast kommer från Dalkurd som promoverades till Superettan från Ettan Norra 2021 efter 2-1 hemma och 1-1 borta mot GAIS i kvalet.

Laget lär vara revanschsuget värre Firat Sahan, tränare i IFK Malmö?

– Absolut. Vi var inte alls nöjda senast, varken med prestation eller resultat. Vi vill lägga den matchen bakom oss och verkligen visa att vi är bättre än vad vi presterade då. Vi har pratat ihop oss och jag hoppas att detta kan visa sig på planen mot Olympic.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efter påsksmällen senast och hur har veckan varit?

– Naturligtvis var stämningen inte den bästa med stor besvikelse. Redan efter matchen sa vi att vi måste rannsaka oss själva och se till att vi inte hamnar i samma situation igen. Nu är det derby och alla känns taggade inför uppgiften.

Hur är skadeläget?

– Elliot [Lindquist Nilsson] är tillbaka medan Jonathan [Ahlbäck Ikonen] är fortsatt skadad. I övrigt inga nya skador.

Övrigt inför matchen?

–  Vi ska göra allt vi kan för att ta vår första trepoängare och jag hoppas på mycket folk som kan bidra till lite derbystämning.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00

Arena: Malmö Stadion

Domare: Ahmed Al-Kodri, Hässleholm, Daniel Gorgievski, Staffanstorp, Simon Anderjon, Furulund.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Melker Ellborg, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Oscar Erlandsson, 5. Kalle Larsson, 6. Victor Isgren,  7. Jakob Andersson, 8. Alan Asaad, 9. Emil Johansson, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Adham El Youssef, 12. Michele Gomez Paloma, 13. Geronimo Balint (lk),  14. Granit Stagova, 15. Sufyan Abuzayda, 17. Zackarias Faour, 18. Hampus Ferhm, 23. Martins Egbe. Ledare: Firat Sahan (tränare), Martin Johansson (assisterande tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Johannes Jönsson (fysioterapeut och massör), Goran Jovanovic (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.