Tungt poängtapp för IFK Malmö

Tät kamp på mittfältet. Från vänster: IFK Malmös Gustaf Backaliden, Victor Sköld och Robin Svensson. Foto: Lars Holmberg

En derbypoäng som kunde varit tre. Så kan man sammanfatta IFK Malmös oavgjorda division 2-premiär borta mot FC Rosengård 1917, 1-1 (0-0).

I 85:e minuten gav Noor Zadran IFK ledningen med 1-0. En fullträff de gula supportrarna hoppades skulle bli segermålet. Men Rosengård ville annorlunda och två minuter senare kunde hemmalaget kvittera genom Isak Redzic.

Trots det sena baklängesmålet tog IFK Malmös tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson poängförlusten med fattning

– Självklart är det surt att tappa en ledning när så pass lite återstår. Men sådan är fotbollen.

Första halvleken var annars spelmässigt jämn. Efter sidbytet tog ”di gule” över alltmer. Förutom målet hade IFK ett par chanser som kunde resulterat. Men längst bak i hemmalagets mål stod Blerim Gudjufi, som med facit i räddade en poäng till hemmalaget.

– Så här i början av säsongen handlar det mycket om kamp. Vår andra halvlek var ändå godkänd. Bara synd att vi inte förmådde hålla vår ledning.

Nisse Bagare fick motta två sena återbud från de båda försvararna Philip Persson Lundgren och Adi Hadzikadunic på grund av sjukdom.

I IFK Malmö stack nyförvärvet Raslan Al Kurdi ut lite extra över mängden, när gula skyttekungar inte gavs mycket utrymme av ett tajt hemmaförsvar. Undantaget Noor Zadrans nickmål i 85:e.

Redan på onsdag är ”gulingarna” tillbaka på Malmö IP. Då handlar det om semifinal i MM mot division 6-klubben FC Bellevue. Närmaste seriematch spelas nästa måndag när nykomlingen Högaborgs BK kommer på besök.

Avslutningsvis kan man konstatera en mager premiäromgång för Malmölagen. Förluster för Kvarnby IK, KSF Prespa Birlik och BK Olympic. Ovanpå det oavgjort i säsongens första Malmöderby, vilket renderar blott två futtiga poäng.

En liten kuriosatröst är att IFK tack vare sin bortapoäng ändå hamnar högst av stadens andralagspretendenter efter MFF.

Publik: 288.
Domare: Rinon Hasani, Ronneby, Nikola Pavlovic, Malmö, Rawa Gharib, Malmö.
Mål: 0-1 (85) Noor Zadran (nick), 1-1 (87) Isak Redzic (nick).
Assist: 1-1 Zia Sakirovski (inspel).
Varningar, FC Rosengård 1917:
Hannes Cederholm (36), Theo Ankraw (50), Saber Azizi (60), Baris Hümmet (90+1).
Varningar, IFK Malmö: Victor Sköld (83).
Utvisningar, FC Rosengård 1917:
Utvisningar, IFK Malmö: –

STARTELVORNA

FC Rosengård: 1. Blerim Gudjufi – 4. Linus Fridolf, 5. Hannes Cederholm, 6. Kofi Yeboah Addae, 7. Granit Sherifi (lk), 8. Philip Cascalheira, 10. Saber Azizi, 15. Linus Olsson, 18. Silvin Jakupi, 22. Theo Ankraw, 48. Zia Sakirovski. Ersättare: 9. Baris Hümmet (Kofi Yeboah Addae 45), 27. Isak Redzic (Theo Ankraw 75), 11. Ismael Hussein, 17. Ali Jasim, 19. Giovanni Gloria, 34. Almir Malicevic, 90. Ronald Lubwama (målvakt).

Byten
(45) Baris Hümmet in, Kofi Yeboah Addae ut
(75) Isak Redzic in, Theo Ankraw ut

Ledare: David Roufpanah (tränare), William Ndziba (assisterande tränare), Bari Zujferovski (materialförvaltare), Ivica Kurtovic (massör).

Matchdräkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/gröna byxor/gröna strumpor (Blerim Gudjufi).

IFK Malmö (4-2-3-1): 1. Henrik Bäckström – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 15. Martin Holm (lk), 10. Sami Güngör, 8. Raslan Al Kurdi – 19. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld – 11. Jesper Rindmo, 9. Robin Svensson, 94. Noor Zadran – 7. Mohamed Ramadan. Ersättare: 18. Mohamed Rahmé (Mohamed Ramadan 89), 4. Jusuf Qoku, 6. Sajjad Al-Khazaali, 96. Ali Asa Jagori, 22. Tonny Tindberg (målvakt).

Byten
(89) Mohamed Rahmé in, Mohamed Ramadan ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Henrik Bäckström & Tonny Tindberg).