, ,

Inför IFK Malmö – Lindome GIF

Michele Gomez Paloma är tillbaka i IFK Malmös trupp. Foto: Casper Johansson 2022

Ännu en hemmamatch väntar för IFK Malmö, nu mot Lindome GIF. Av de hittills avverkade sex omgångarna i Ettan Södra har fyra spelats på Malmö Stadion för ”di gule”.

–  Härligt med match igen. Spelmässigt har vi höjt oss rejält de senaste matcherna och vi ska fortsätta med samma beteende och det hårda, rejäla arbetet i kombination med vår organisation, säger assisterande tränaren Martin Johansson.

–  Vi är extremt taggade.

Senaste gången IFK Malmö hade Mölndalslaget på besök, våren 2021, slutade matchen med hemmaseger, 2-0. I sluttabellen knep IFK elfteplatsen, en poäng och en plats före Lindome.

Lindome GIF, i Ettan sedan 2019, har inlett seriespelet med tre poäng efter sex matcher vilket ger en 14:e-plats i tabellen. Senaste helgen tog man säsongens första poäng och seger.

IFK Malmö väntar fortfarande på seriespelets första seger. Förra helgens match, mot Ängelholms FF, bjöd på bra spel och ett stort bollinnehav med åtföljande heta målchanser vilket borde resulterat i tre poäng. Så blev dock inte fallet. Med ett da capo av spelet från förra omgången ligger en seger nära till hands.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Kastriot Gerxhaliu, Skövde, Jilan Taher, Billesholm, Jimmy Jeonander, Bjuv.

Följ matchen: Sänds på Skånska Dagbladets och Sydsvenskans hemsidor samt SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Melker Ellborg, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Simon Gottfridén, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Oscar Erlandsson, 5. Kalle Larsson, 6. Victor Isgren, 7. Jakob Andersson, 8. Alan Asaad, 9. Emil Johansson, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Adham El Youssef, 12. Michele Gomez Paloma, 13. Geronimo Balint (lk), 15. Sufyan Abuzayda, 17. Zackarias Faour, 18. Hampus Ferhm, 23. Martins Egbe. Ledare: Firat Sahan (tränare), Martin Johansson (assisterande tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Anna Hermann (fysioterapeut och massör).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 13.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.