Inför IFK Malmö – Qviding FIF

IFK Malmö

I nödens stund prövas vännen, sägs det. Någon nöd är det kanske inte direkt. Men två raka förluster för IFK Malmö i serieupptakten har förbryllat anhängarna som hoppats på en gynnsammare öppning i division 2 Västra. 

Med all rätt. Men det återstår trots allt 24 omgångar vilket innebär att 72 poäng ligger i potten. Det är på tok för tidigt att döma ut årets upplaga av ”di gule”.

Seriekollegan IS Halmia befann sig i en jämförbar sits förra säsongen. Halmstadlaget inledde med tre raka förluster och var uträknade av de flesta förståsigpåare

Halmia greps emellertid inte av panik. Laget jobbade sig successivt och metodist in i händelserna, match för match och poäng för poäng. Resultatet vet vi. Halmianerna gick den dystra serieupptakten till trots till division 1-kval.

Om IFK Malmö, som ännu så länge förlorat blott två matcher, kan göra om bedriften säsongen 2019 återstå att se. Vad jag menar är att det är för tidigt att hänga ut laget.

”Gulingarna” inleder påsken med att ta emot Qviding hemma på Malmö Stadion på skärtorsdagen. Chans finns till revansch, men det lär bli en tuff uppgift. Qviding har tvärtemot IFK fått en kanonstart och är ett av många lag som utmanar om seriesegern.

Så i den här matchen får gästerna gälla som favorit, åtminstone om man ser till pappret. Vad som händer på plan är en annan historia. Varje match lever sitt eget liv.

Och visst hade det varit skönt med en eller annan gul poäng att stoppa i påskägget …

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Dino Demo, Älmhult, Fatmir Ademi, Helsingborg, Naim Bytyqi, Oxie.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 6. Yves Rubasha, 7. Jesper Lantz, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Almir Taletovic, 11. Oskar Zubac, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 21. Elias Olsson, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla: Colin Twetman (ont i en fotled), Hashim Hashim (privata skäl), Philip Persson Lundgren (sjuk), Victor Sköld (hälsporre).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.