Inför Lunds BK – IFK Malmö

IFK Malmö

Division 2-klubben IFK Malmö åker på lördagen till Lund med hopp om att få poäng i återstarten. Dessutom har IFK revansch att utkräva efter 1-2-förlusten i premiären på Malmö Stadion.

Motståndarlaget Lunds BK är däremot redan igång. 1-1 borta mot Nybro IF följdes av ett svidande 1-6-nederlag då man i onsdags gästade IFK Hässleholm.

Möjligen kan det vara ett gynnsamt läge att möta Lund som nu avverkar sin tredje match inom loppet av en vecka. Eller så blir det tvärtom, ett revanschsuget LBK som vill tvätta bort skamfläcken efter besöket i Hässleholm.

I IFK Malmö råder det i varje fall en påtaglig harmoni inför lördagseftermiddagens uppgift.

– Spelarna som jag ställer på benen mot Lunds BK har skött sin sommarträning på ett bra sätt och visat att de vill vara med  i höst. Plus att uppslutningen på träningarna varit bra, säger IFK-tränaren Olle Nordin efter fredagskvällens träning.

– Sedan tycker jag att vi lyft vår uthållighet i sommar. Så det är min förhoppning att vi kan matcha ett piggt lag.

En del förändringar kommer att ske jämfört med våravslutningen mot Torns IF då några spelare är borta av olika anledningar. Å andra sidan är Mohammad El-Kayed, Martin Ingelsson och Jörgen Dahlskog Nilsson tillbaka i truppen.

Tre klasspelare som är synnerligen välbehövliga tillskott i division 2-sammanhang, och presumtiva startnamn i höstpremiären. Drabbningen mot LBK är en av många återstående matcher med sexpoängskaraktär.

– Målsättningen är först och främst att ta de poäng som krävs för att rädda kontraktet, avrundar en för uppgiften hoppfull Nordin.

På lördagen är det säkert många IFK Malmö-supportrar som för en gångs skull inte ser fram emot en gul seger. Detta eftersom ”Malmögulingarna” kommer uppträda i helvitt. Tämligen logiskt då Lunds BK spelar i gula tröjor, vita byxor och gula strumpor.

Övrigt att notera är att majförvärvet Bernard Opoku Appiah lämnat ”di gule” efter blott två serieframträdanden.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Klostergårdens IP, konstgräs.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku, 3. Francis Mensah, 5. Evvel Husic, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Nemanja Lekanovic, 10. Jamshed Asekzai,  11. Mohammad El-Kayed, 12. Anton From, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Delawar Zadran, 15. Martin Holm, 16. Bright Frimpong, 18. Ahmed Fahkro, 19. Jörgen Dahlskog Nilsson, 22. Luka Jovovic.

Indisponibla: Damir Becirovic (bortrest), Daniél Nilsson (avstängd för tre varningar), Sami Güngör (avstängd för tre varningar), Saban Pehilj (bortrest), Tobias Rosenlind (överansträngning i låret).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.