Inför Stafsinge IF – IFK Malmö

IFK Malmö

Matcherna duggar i dessa dagar tätt i division 2 Västra Götaland. Redan på torsdagen är IFK Malmö åter i farten med bortadrabbning mot uppflyttade Stafsinge IF.

Stafsinge, som IFK slog ut i kvalet 2014, kommer närmast från en 0-8-förlust mot Ängelholms FF. Ett resultat som division 2-debutanten säkert vill ha upprättelse för då ”di gule” gästar.

Att spela på bortaplan är inget som IFK Malmö har något emot för tillfället. De tre senaste matcherna har slutat med seger och nollan intakt. Faktum är att ”gulingarna” tagit fler poäng borta än hemma. Så hemma bra men borta bäst är ett begrepp som stämmer väl in på Nils-Erik ”Nisse Bagare” Perssons adepter.

Nu är frågan om den positiva bortatrenden håller i sig?

– Det får vi hoppas. Vi ska göra vad vi kan för att komma hem med tre poäng. Samtidigt vet vi att Stafsinge är revanschsuget efter storförlusten senast, säger Nisse Bagare.

Finns det någon anledning till att det går så bra på bortaplan?

– Vi gillar att åka buss. Skämt åsido, vi tycks trivas bra borta. Någon annan förklaring har jag inte.

Lagkaptenen Martin Holm är tillbaka efter avstängning. Skyttekungen Noor Zadran får också medverka oavsett vad Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutat sig för i fråga om eventuellt ytterligare straff. En dom kommer att mejlas ut under torsdagen och förbundets praxis är att inte stoppa spelare från spel med så kort varsel.

I målet får Jakob Hoff fortsatt förtroende då Tonny Tindberg alltjämt har känning av sin lårskada. Ett frågetecken är det också för febersjuke reservmålvakten Arber Metaj.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Stafsinge IP plan 1.

Domare: Oscar Johnson, Lund, Slavisa Stijepic, Halmstad, Christoffer Karlsson, Getinge.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 30. Arber Metaj – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 7. Jesper Lantz, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Almir Taletovic, 11. Oskar Zubac, 12. Edriss Hushmand, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 20. Victor Sköld, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Indisponibla: Colin Twetman (bortrest), Elias Olsson (ont i foten), Massab Khattab (landslagsläger med Palestina), Philip Persson Lundgren (knäskadad), Tonny Tindberg (känningar i låret), Yves Rubasha (bortrest).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.15 i klubblokalen på Malmö Stadion. Avfärd sker 14.30.