, ,

Inför Ariana FC – IFK Malmö

Alan Asaad i söndagens 4-2-match mot FC Rosengård 1917. Foto: Casper Johansson 2022

På lördagen är det dags för andra matchen i Malmömästerskapet då IFK Malmö möter Ariana FC, laget som på sex år avancerat sex nivåer och spelar under kommande säsong i division 2 Södra Götaland.

”Di gules” nye tränare, Firat Sahan, säger så här om motståndet på Hyllie IP:

– Ariana är en klubb som har tagit Malmö och Sverige med storm och har gjort något otroligt imponerande. Väldigt drivna människor i klubben som är sugna på framgång. Man har fått ihop ett bra lag, en stor trupp med mycket erfarenhet och etablerade spelare som spelat på högre nivå. Det kommer att bli en tuff utmaning på planen.

Fler pusselbitar har fallit på plats beträffande årets trupp, någon kommentar?

– Vi är inne i slutfasen av bygget av truppen känns det som för närvarande. Förhoppningen är att vi får in några spelare till förutom de som blivit klara den senaste veckan. Vi närmar oss 20 spelare och jag hoppas att vi får in tre, fyra till efter det.

Snittåldern är fortsatt ganska låg med drygt 22 år. Oro eller tillförsikt kring detta?

– Hyser ingen oro över huvud taget faktiskt då det är ambitiösa spelare som vill framåt med sin fotboll. Jag tror det finns utveckling hos de flesta av dem och som det finns stora möjligheter för i framtiden. De kan mycket väl hamna högre upp i seriesystemet framöver.

– Vi har också spelare med erfarenhet som kan verka som mentorer för de lite yngre spelarna. Det känns som en stabil trupp.

Ungdomarna visade framfötterna i söndags mot FC Rosengård 1917. Är det fler U19-spelare på gång in i A-truppen?

– Inte just nu men MM-matcherna ger mig och Martin [Johansson] möjlighet att titta på dem mot bra motstånd som nu var fallet i söndags. Det var kul att se för de gjorde det bra allihopa.

Hur har träningsveckan varit och hur är den allmänna stämningen?

– Det känns bra där killarna lyssnar på oss och tar till sig våra direktiv.

Några särskilda förhoppningar inför matchen?

– Liksom i söndags så fokuserar vi på prestationen men vill så klart vinna varje match. Det handlar om att prestera så bra fotboll som möjligt med de beteenden vi vill se på plan. Gör vi det så har vi möjlighet att vinna matchen.

– Jag hyser en förhoppning om att vi kan få se det spelet i längre sekvenser som vi presterade i början av matchen mot Rosengård.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Hyllie IP plan 3, konstgräs.

Domare: Arianit Abazi, Malmö, Salah Aziz, Malmö, Aleksander Todorovski, Malmö.

Följ matchen: Ingen sändning eller känd direktrapportering.

Truppen: 1. Melvin Jörgensen, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 5. Murthada Ali, 6. Victor Isgren, 8. Alan Asaad, 9. Emil Johansson, 11. Adham El Youssef, 12. Michele Gomez Paloma, 13. Marco Gomez Paloma, 14. Granit Stagova (lk), 15. Sufyan Abuzayda. 16. Tyrone Dalundh, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen,  23. Linus Hellmark, Dennis Andrei Mazilu,  Kenan Ahmic, Oscar Erlandsson. Ledare: Firat Sahan (tränare), Martin Johansson (assisterande tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Goran Jovanovic (målvaktstränare), Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.